• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Bitlis'te açıköğretim lise sınavları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitimine açıktan devam eden kişiler için gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Mesleki Açıköğretim Lisesi (MAÖL) 3'üncü dönem sınavları başladı. Bugün ve yarın devam edecek olan sınavda başarılı olmak için adaylar ter dökecek.

Saat 09.30'da başlayan sınava geç kalmak istemeyen adaylar, erken saatlerden itibaren 100. Yıl Atatürk Ortaokulunun önünde toplanmaya başladı. Üst aramasının ardından adaylar, sınavın yapılacağı salonlara alındı. Diğer sınavda geçerli olan kuralların bu sınavda da geçerli olduğu adaylara hatırlatılırken, sınava girecek adayların bulundurması zorunlu olan kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve sınav giriş belgeleri kontrol edildi.

Açıköğretim sınavında mezun olmak için gerekli olan şartlar ise, "Toplam dönemin en az 8 ve üzeri, toplam kredinin 192 ve üzeri, alan kredisinin 80 ve üzeri olması gerekiyor. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı ise alanlılar için 112 kredi 'ortak', 80 kredi ise 'alan'  kredisi olması; alansızlar için 120 kredi 'ortak', 72 kredi ise 'seçmeli' derslerden tamamlanması gerekiyor." şeklinde belirlendi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir