• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Yeşil Xurs Vadisi'nde yol genişletme çalışması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Xurs Vadisi'nde keskin viraj ve dar yollar için genişletme ve ıslah çalışması başlattı. İlk çalışma Alipaşa Mahallesi (Âlipaşa köyü) üstünden geçen ve birçok kazaya sebebiyet verdiği için adeta şoförlerin korkulu rüyası haline gelen yolun en keskin virajdan başlandı.

Mardin merkez ve Kızıltepe başta olmak üzere vatandaşların dinlenme, serinleme ve piknik amacıyla kullandığı bölgenin "yeşil vadisi" olarak bilinen Xurs Vadisi'nin ulaşımını sağlayan yollarda büyükşehir belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Özellikle yaz aylarında günde binlerce bölge insanının şehrin gürültüsünden ve sıcağından kurtulup serinlemek amacıyla akın ettiği 12 köyden oluşan Yeşil Xurs Vadisi'nin gidiş gelişlerde yolda yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve yenilemek amacıyla yolda başlatılan viraj genişletme çalışmaları devam ediyor.

Yeşil Xurs Vadisi'nin yollarının tehlike arz ettiğini söyleyen Alipaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Sait Ekinci, "Vadiye gelen her iki yol hem dar hem de keskin virajları var. En keskin virajda köyümüzün üzerinden geçen virajdır. Özellikle yaz aylarında piknik amacıyla Xurs Vadisi'ne her gün yüzlerce araç gelip, gidiyor. Bu virajda bugüne kadar birçok kaza meydana geldi. Yol çok dar ve viraj da çok keskin olduğu için adeta sürücülerin korkulu rüyası haline gelmişti. Çünkü çok büyük tehlike arz ediyordu. Yaptığımız başvurular üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı. Bu tür güzel hizmetlerin artarak devamını ve Xurs Vadisi'nin muhtaç olduğu hizmetlere kavuşmasını diliyorum." dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir