• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Afrin Hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

TSK`dan yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden yapılan taciz ateşine karşılık verildiği açıklandı. Bir yandan  Derecik'te de PKK hedeflerine yoğun top atışı yapıldı. Hatay`nı Hassa İlçesi`nde Suriye sınırındaki Gökhan Hudut Karakolu`na, PKK/PYD/YPG kontrolu altındaki Afrin bölgesinden açılan taciz ateşine misliyle karşılık verildi. Saat 11.00 sıralarında Afrin bölgesinde bulunan Akbez Demiryolu Tüneli girişi mevkiinden, Gökhan Hudut Karakolu`na hafif silahlarla taciz ateşi açıldı. Bunun üzerine  Gökhan Hudut Karakolu`ndan taciz ateşi açılan bölgeye top atışı yapılarak karşılık verildi. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

DERECİK`TE DE PKK HEDEFLERİNE TOP ATIŞI YAPILDI

Hakkari`nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi`ndeki Hudut Alayı`ndan, Irak sınırındaki Balkaya dağlarının bulunduğu alanlar yoğun top atışına tutuldu. Hakkari`nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi`ndeki 34`üncü Hudut Alay Komutanlığı`nda İnsansız Hava Aracı (İHA) ile belirlenen PKK`nın Kuzey Irak tarafındaki Basyan bölgesine yoğun top atışı yapıldı.15 dakika süren top atışlarının yapıldığı Hudat Alayında dumanların yükseldiği görüldü.

KURTULMUŞ, ‘HER TÜRLÜ TACİZ ATEŞİ, MİSLİYLE KARŞILIK BULACAK` DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş önceki gün yaptığı açıklamada Afrin`den gelecek her türlü taciz ateşine misliyle karşılık verileceğini açıklamıştı. Kurtulmuş, başta ABD olmak üzere bazı müttefik ülkelerin YPG ve PYD konusunda net olmayan yaklaşımlarının Suriye'deki meseleleri belli bir noktaya getirdiğini ancak, Türkiye'nin bu konudaki tavrının net olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu kapsamda PYD ve YPG'ye ilişkin hassasiyetinin dikkate alınmasını isteyen Kurtulmuş, YPG denetimindeki Afrin'den gelecek her türlü taciz ateşinin angajman kuralları kapsamında karşılık bulacağına dikkat çekerek şöyle demişti: "Bugün kendileri de artık YPG PYD seçeneğinin kendileri için stratejik bir adım olmadığını elleri mahkum olarak böyle bir tavır içerisinde olduklarını söylüyorlar. Ancak bizim için YPG, PYD, PKK'dan farklı bir oluşum değildir. Onlara verilen her türlü askeri ve silah desteğini hatta siyasi desteğin doğrudan doğruya PKK'ya verilmiş bir destek olduğunu söylüyorduk. Bu yolun ABD bakımından da sürdürülebilir bir yol olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. NATO'daki ittifakımız bölgedeki terör örgütlerine karşı stratejik ittifaktır. Bunların hepsi göz önüne alındığında Türkiye'nin YPG ve PYD konusundaki hassasiyetlerinin dikkate alınması gerekmektedir. Bunu bir kez daha çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu örgütün Afrin bölgesinden Türkiye`ye doğru açtığı her türlü taciz ateşleri angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık bulacaktır."

ERDOĞAN TRUMP VE PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal , "Sayın Genel Başkanımız, Trump'la yapacağı telefon görüşmesi için Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızın başkanlığını Sayın Genel Başkan Vekilimiz, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey'e bırakarak görüşmeyi yapmak için Külliye'ye geçti ve Trump'la yapılan görüşme sona erdi. Sayın Genel Başkanımız Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı." dedi.

AFRİN HAREKETLİLİĞİNİN OLDUĞU GÜNDE LİDERLER KATAR VE SURİYE`Yİ KONUŞTU

Dün saat 16.30`da gerçekleşen Trump-Erdoğan görüşmesinden sonra Erdoğan`ın Putin ile de bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Yapılan görüşmeler sonrası Beyaz Saray, ‘Trump-Erdoğan Katar krizinin nasıl çözüleceği konusunu görüştü` derken, Kremlin, ‘Putin-Erdoğan görüşmesi Suriye`deki son gelişmelerle ilgiliydi` açıklamasında bulundu. Siyasi yorumcular, ani telefon görüşmelerinin, Afrin meselesinin hararetle tartışıldığı ve yer yer çatışmaların da olduğu bir zamanda gerçekleşiyor olmasına dikkati çekti.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE KRİTİK ZİYARET!

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. Washington'ın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Ankara'da yaptığı açıklamada, "IŞİD'in geri dönülemez şekilde yok edilmesini görüştük" dedi. Özel temsilci, önceki gün de Suriye'de Rakka'nın kuzeyindeki YPG'lilerle bir araya geldi. Bir önceki başkan Obama tarafından bu göreve getirilen McGurk, Trump döneminde Ankara tarafından istenmeyen isimlerden biriydi. McGurk'ün açık bir şekilde YPG'ye destek verdiğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir