• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Emniyet`ten "NSA" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Ortaköyde bulunan bir eğlence merkezine saldırı düzenleyen Abdulkadir Masharipov'un yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında şüphelinin konumunun Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından tespit edildiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında bu konuda, Amerikan Senatosu'nda ifade veren bir Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilisinin sözlerine dayandırılarak haberler yapıldığı belirtildi.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan,  Amerikan Senatosu'nda ifade veren bir FBI yetkilisinin sözlerine dayandırılarak öne sürülen, 'Reina' isimli eğlence mekanına saldırı gerçekleştiren DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarda şüphelinin bulunduğu konumun Amerika Birleşik Devletleri NSA (Ulusal Güvenlik Ajansı) tarafından tespit edilerek Türk makamlarıyla paylaşıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Konum bilgisinin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından tespit edildiği bildirilen açıklamada, "Bahse konu saldırıyı gerçekleştiren şahsın yer tespiti/konumu ve yakalanmasıyla ilgili olarak söz konusu ülke veya herhangi bir başka ülke makamı tarafından bir bilgi paylaşımı söz konusu olmamıştır. Şahsın yer tespiti ve yakalanmasına yönelik tüm istihbari çalışmalar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve bağlı şube müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir