• DOLAR 32.481
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2475.186
  • ...
HÜDA PAR`dan Emekliler Derneğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyet, "30 Haziran Emekliler Günü" münasebetiyle Emekliler Derneği Batman Şubesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve dernek yönetimi tarafından karşılandı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, emekliler günü dolayısıyla ziyarette bulunduklarını söyleyerek, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundular.

Tüm emeklilerin emekliler gününü tebrik ettiğini belirten Şahin, "Geri kalan ömürlerinde huzur içerisinde sat ve afiyetle bir ömür geçirmelerini diliyorum. Tabi emeklilerimiz hayat tecrübeleriyle alın teriyle yaptıkları işlerde gerek topluma gerekse de ülke ekonomisine yaptıkları katkılarla ve hayattan edindiği tecrübelerden dolayı fikirlerinden istifade edilmesi gereken bir kesimdir. Gerek toplumsal olarak gerekse de ülke ekonomisine yaptıkları katkılarla hürmet edilecek, saygı duyulacak ve elleri öpülecek bir kesimimizdir. Bu sebeplerden dolayı onlara ayrı bir değer atfetmemiz gerekir." dedi.

Şahin, "Emekliler ömürlerinin büyük bir bölümünü devlet kurumlarında çalışarak geçiriyorlar. Emekli olduktan sonra artık devletin onları mağdur etmemesi hak ettikleri ekonomik refaha ulaşabilmeleri içim devletin bu kesime daha iyi bakması gerekir. Örneğin emekli olmuş fakat hâlâ konut sahibi olamayan emeklilerimiz var. Batman Emekliler Derneği Başkanımız Hüseyin Bey birkaç yıl önce çok güzel bir proje gerçekleştirdi.  Batman'da TOKİ konutları ile emeklilerimize konutlar yaptı. Bu konuda Batman'daki birçok emeklimiz konut sahibi oldu. Bu çok güzel ve takdir edilmesi gereken bir girişim. Bunun benzerini birçok yerde yapılmalı tabi Batman'da bu yetersizdir. Ayrıca buna benzer projelerle başka yerlerdeki emeklilerimize de katkılar sunulması gerekir. Devletin bu konuda onlar desteklemesi lazım. Aldıkları maaşlarla kira öder gibi daha ucuz imkânlarla emeklilerimizin konut sahibi olması gerekir." ifade etti.

Emeklilerin yaşadıkların sorunların giderilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Emekliler hastanelere giderken tedavi görürken devletin gerek muayenede gerek ilaç alınımında ücret almamalarını istiyoruz. Çünkü ömrünün verimli kısmını hepsini devlet kurumlarında çalışmış. Şimdi güçten takatten düşmüş emekli yaşından sonra hastalıklar daha bir sıklaşıyor. Hastanelere giderken tedavi görmeye çalışırken bu ücretler alındığı takdirde maaşlarının çoğunu yine devlet kurumlarına geri vermek durumunda kalıyorlar. Bu anlamda devletin onlara pozitif ayrımcılığı yapılmasını istiyoruz. 2000 yılı öncesinde yapılan intibaın 2000 sonrasındaki emeklilerimize de yapılmasını istiyoruz. Emeklilerimize verilen maaşlar arasındaki o farkların düzelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.  

Emekliler için önerilerde bulunan Şahin son olarak şunları söyledi: "Emeklilerimiz için bir öneride bulunayım. Şu ana kadar hacca gitmemiş, imkân bulamamış emeklilerimize devlet bir güzellik yapsın hacca gitmek isteyenlere masrafı kendisi karşılamak suretiyle emeklilerimizi hacca göndersin. İstiyorlarsa umreye göndersin. Ömrünün çoğunu devlet kurumlarında harcamış bu insanlarımıza devlet, sosyal devlet hasebiyle de bir şefkat eli uzatsın. Onlara farklı imkânlar oluştursun. Bu şekilde ömrünün geri kalan kısmını ekonomik anlamda daha müreffeh düzende geçirmelerini devlet sağlamaya çalışsın. Böyle bir yükümlüğü de vardır. Zira bu insanlarımız yıllarca kimisi 20 yıl kimisi 25 yıl devlet kurumlarında çalışmış. Hem topluma hem de devlet ekonomisini büyük katkıda bulunmuşlardır."

Emekliler gününde HÜDA PAR İl Başkanı ve beraberindekilerin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı son derece memnun kaldıklarını belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, "Bizim beynimizden ve gönlümüzden geçen bir takım şeyleri söylemek isterdik. Ama il başkanım sanki beni okuyormuş gibi bunların tümünü anlatması beni son derce memnun etti. Bu şu anlama geliyor il başkanım ve yönetimi emeklilerle ilgili takiplerinin ne kadar ciddi olduklarını vardım. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı bana mutluluk verdi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun bundan sonra emeklilerimizin sorunlarıyla ilgili daha da duyarlı olacaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir