• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Vali Güzeloğlu: Diyarbakır Türkiye`nin kalbidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazetede yayımlanan son kararnameyle Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu bugün görevine başladı.

Eşi Ayşe Hanım ile hava yolu ile Diyarbakır'a gelen Vali Güzeloğlu, burada il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı. Ardından İslam'ın 5'inci haremi olan Ulu Camiinde Cuma namazını eda eden olan Güzeloğlu, ardından halk ile selamlaştı.

Ardından valiliğe geçen Güzeloğlu, resmi olarak görevine başladı. Güzeloğlu valilik bahçesinde, 7'nci Kolordu Komutanı Korgenaral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kaymakam Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Ardından valilik makamına geçen Güzeloğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Valiliğinin öneminin büyük olduğunu kaydeden Güzeloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet geçmişinin kadim bir kenti olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ı anlamak gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, Diyarbakır'ın Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi.

Diyarbakır'a vali olarak hizmet etmenin heyecanının yaşadığını dile getiren Güzeloğlu, "Diyarbakır Valiliğinin önemi ve ehemmiyeti şüphesiz büyüktür. Diyarbakır, medeniyet geçmişimizin kadim bir kenti, kültür dünyamızın çok önemli bir şehri ve inanç değerlerimizin peygamberler, sahabeler, evliyalar otağı bir özel ve güzel yurttur. Diyarbakır'ı anlamak, Diyarbakır'ı yaşamak ve bu boyutlarıyla kavramak gerekir. Bu anlamda Diyarbakır Türkiye'nin mührü, Türkiye'nin kalbidir. Böylesi onurlu ve sorumlu bir görevde, vali olarak hizmet etmenin heyecanını ve şüphesiz sorumluluğunu hissediyorum. İnsanımıza hizmet etmek, dokunmak ve onlarla buluşmak devlet, millet kaynaşma ve buluşmasında, inşallah el birliğiyle güzel köprüler kurmak arzusundayız. Diyarbakır bu anlamda her şeyi hak eden potansiyeli, dinamiği, birikimi, derinlikleriyle ve zenginlikleriyle bunu sağlayabilecek bir büyüklüğün adıdır." dedi.

"Devam eden terörle mücadelede kararlı ve kesin bir şekilde süren mücadelemizin yanında Diyarbakır'ımızda sosyal, ekonomik anlamda inşallah yeni bir dönemi, el birliğiyle, güç birliğiyle ama en önemlisi gönül birliğiyle inşa edeceğiz" diyen Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyarbakır'ın gelişme ve kalkınmasında sosyal, ekonomik anlamda daha büyük hedeflere ulaşmasında, çok özel bir çalışma inşallah bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Her köşesine, her kişisine, her meselesine dokunarak gönülden gönüle bu anlamda bir sıcak devlet, millet bağı kurarak beklentileri karşılamak tüm kamu yönetiminin atanmış, seçilmiş tüm anlamdaki kadrolarıyla, Diyarbakır insanımızın geleceğini bugünden daha güzel yapmak adına özel bir çalışmanın, çabanın ve heyecanın içinde olacağız."

Diyarbakır'da sanayi ve imalatın daha iyiye gitmesi için iş, üretim ve istihdam temelli bir perspektifin inşa edilmesine katkı sunacaklarını ifade eden Güzeloğlu, "Özellikle ekonomik anlamda bildiğiniz gibi, bir önceki görev yerim Kocaeli Türkiye'nin geleceğe büyük yürüyüşüne ekonomik sosyal anlamda çok büyük katkılar sunan Türkiye'nin en yüksek oranda sanayileşen organize sanayi bölgeler perspektifinde, temel stratejik bütün üretim sektörlerinde taşıyıcı olan bir büyükşehir, şüphesiz biz bugün Diyarbakır'ımıza Kocaeli'mizim selamlarını, muhabbetlerini ve sevgilerini getirdik ama aynı zamanda Kocaeli'ndeki organize sanayi bölgelerinden iş adamlarımıza kadar yakın bir gelecekte Diyarbakır'ın ve Diyarbakır merkezli bölgenin kalkınmasına dönük geliştirilebilecek modellemeler konusunda neler yapılabileceğimize dair çok açık bir iradeyi, çok açık bir işbirliği güven karşılıklı temin ve tesis noktasındaki iradeyi getirdik. Kısa bir gelecekte Diyarbakır'daki paydaşlarımıza, başkanımız sivil sosyal kesimdeki değerli oda başkanlarımız, borsa başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, ekonomik alandaki bütün paydaş ve aktörlerimizle her düzeydeki,  sanayi ve imalatın daha iyiye gitmesi iş üretim ve istihdam temelli bir perspektifin inşa edilmesine katkıda koyacağız." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'a hizmet etmekten onur duyduğunu söyleyen Güzeloğlu, "Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgisi ve desteği şüphesiz hem var hem de açıktır. Hükümetimizin yatırım ortamını iyileştirme özellikle ekonomik alt yapı ve buna bağlı temel yatırımlarda büyük ölçekli yatırımlardan başlayarak teşvik ve destekleme mekanizmalarının hepsini inşallah harekete geçireceğiz. Bu çabamız ve bu gayretimiz, güven ve güç ama en önemlisi gönül birliği üzerinde inşa edilecek. Ben hizmet etmekten bu an itibariyle büyük bir onur ve sorumluk duydum. Diyarbakırlı hemşerilerime sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hizmetlerinde olduğumuzu ve bunun bizim için büyük bir onur olduğunu millete efendiliğin olmadığını millete hizmet etmenin temel şiarımız olduğunu, amacımızın bu olduğunu, gayemizin bu olduğunu özellikle altını çiziyorum. Allah mahcup etmesin, bu uğurda inandığımız ve amaçladığımız doğrultuda hizmet etmeyi nasip eylesin." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir