• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Bingöl Valiliğine atanan Ali Mantı göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan Valiler Kararnamesi kapsamında Bingöl Valiliğine atanan Vali Ali Mantı, Bingöl'e gelerek görevine başladı.

Vali Mantı'yı vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri karşıladı.

Kendisini bekleyen herkesle tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçen Mantı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bugün itibarıyla Bingöl'de göreve başladığını söyledi.

Vali Mantı, "Öncelikle göreve bizleri layık gördükleri için atamamızı yapan devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Görev anlayışımda birinci ilkemiz, adalet ve hakkaniyet karşılıklı sevgi ve saygı, açıklık ve dürüstlük olacak inşallah." dedi.

Vali Mantı, "Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği için özelde de Bingöl'ün birlik ve beraberliği için hep birlikte devletin yüklemiş olduğu görevleri en güzel şekilde yapmaya çalışacağız. Bunu yaparken de karşılıklı adabı muaşeret çerçevesinde üzerimize düşen görevler neyse devlet adına millet için tüm görevlerimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Burada mesai arkadaşlarımız ve basın mensupları bize gereken kolaylığı ve desteği göstereceğine inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin 18 yerinde çalıştığını ifade eden Vali Mantı, "30 yıllık bir idareciliğimiz var. İnşallah bu bildiklerimizi ve öğreneceklerimizi Bingöl adına kullanırız karşılıklı sevgi ve saygı kuralları içerisinde. Buraya halkımızın beklentileri doğrultusunda, ülkemizin de birliği içinde görevimizi layıkıyla yaparız. Önemli olan gittikten sonra kalıcı olabilmek. Hakkı teslim edebilmek hakkın en büyüğüdür. Biz çalışan insanların hakkını teslim ederiz." şeklinde konuştu.

Ali Mantı kimdir?

1964 yılında Çorum'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Daha sonra Mantı, Amasya'da kaymakam vekilliği, Trabzon'da kaymakam vekilliği, Kayseri'de kaymakam vekilliği, Yozgat'ta kaymakamlık, Artvin'de kaymakamlık, Kastamonu'da kaymakamlık, Sivas'ta vali yardımcılığı, Amasya'da vali yardımcılığı ve Kayseri'de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ankara'nın Mamak Kaymakamı olarak görevini sürdüren Mantı, valiler kararnamesi ile Bingöl Valiliği görevine atandı. Mantı, evli ve 3 çocuk babasıdır. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir