• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Saldırı hazırlığındaki 8 kişi 146 kilo bomba ile yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 2'si Suriye uyruklu 146 kilogram patlayıcı ile yakalanan 8 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, polis ve MİT'in düzenlediği ortak operasyonda sansasyonel eylem hazırlığında olan PKK ve PYD üyesi 2'si Suriye uyruklu toplam 8 kişinin 146 kilogram patlayıcı ile yakalandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Milli İstihbarat Teşkilatı ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, ilimizde insansız hava aracı (İHA) destekli bir operasyon gerçekleştirildi. PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarına, değerli bina, önemli yerlere ve güvenlik güçlerine yönelik büyük şehirler başta olmak üzere ülkemiz genelinde sansasyonel nitelikte eylem hazırlığında olduklarına yönelik bilgi alınmıştır." denildi.

Eylem için gerekli olan patlayıcı maddelerin PYD/YPG tarafından illegal yollardan Türkiye'ye getirildiği belirtilen açıklamada, "İlimiz merkezli başlatılan operasyonda, ilimiz ve Şanlıurfa'da 2'si Suriye uyruklu 8 şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen boş çantalar içerisinde patlayıcı madde ve mühimmatların taşındığı tespit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Yakalanan şüphelilerin sorgulaması ve yer gösterme neticesinde yapılan aramalarda arazide toprağa gömülü vaziyette tahrip gücü yüksek parça ve basınç etkili bomba yapımında kullanılan yaklaşık 70 kilo TNT ve 76 kilo PETİN olduğu değerlendirilen 146 kilo ağırlığında patlayıcı madde ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"17 ayrı bombalı eylemde kullanılabilecek sayıda elektrikli kapsül, alıcı verici devre, uzaktan kumanda ve anahtar sisteminden oluşan bomba malzemesi, eylem için hazırlanacak olan bomba düzeneğinin devresinin anlatıldığı örgütsel imzalı 4 adet doküman, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 3 şarjör ile 89 adet fişek PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne ait çok sayıda fotoğraf ele geçirilmiştir."

Ayrıca yapılan operasyonda, örgütün finansmanında kullanılan 4 milyon 862 bin lira değerinde altın ve para ele geçirildiği bildirildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir