• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
8 Aylık Ömer Ağlayarak Ailesini Kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hafik ilçesine bağlı Yeniköy`de yaşayan Hasan ve Mavili Yaralı çifti ile çocukları Hatice, Murat ve Ömer Yaralı gece saatlerinde uyudukları sırada sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendi.

8 aylık Ömer Yaralı`nın ağlayarak uyandırdığı aile bireyleri, zehirlendiklerini fark ederek durumu köy muhtarına bildirdi.

Köy okulunda görev yapan öğretmen Ömer Yalçın ve Kur`an kursu öğreticisi eşi Fatma Yalçın da, kaldıkları evde gece saatlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Güçlükle uyanabilen Ömer Yalçın da, durumu 112 Acil Servise bildirdi.

Bunun üzerine Yaralı ve Yalçın ailesinin fertleri için köye ambulans çağrıldı.

Köy yolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine sağlık ekipleri köye ulaşmakta güçlük çekti. Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesinden yola çıkan ambulans, tipi nedeniyle Koşutdere köyü yakınlarında mahsur kaldı.

Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılan ambulans, ekipler eşliğinde köye doğru ilerledi. Köye 1 kilometre kala ambulans kar nedeniyle yola devam edemeyince sağlık ekipleri, Yaralı ve Yalçın ailelerinin evine hastaneye ait ciple gitti.

Karbonmonoksit gazından zehirlenen 3`ü çocuk 7 kişiye, ekipler ilk müdahaleyi evlerinde yaptı.

Zehirlenen 7 kişinin sağlık durumunu öğrenmek üzere köye gelen Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek, bu kişilerle tek tek ilgilendi. Daha sonra ciple ve Kaymakam Demiryürek`in makam aracıyla köyün 1 kilometre ilerisinde bekleyen ambulansa taşınan 7 kişi, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesine kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan 7 kişiden Ömer ve Fatma Yalçın çifti, ilk müdahalenin ardından Sivas`a sevk edildi.


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir