• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
TSK: Son bir haftada 60 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, PKK'ye karşı yürütülen operasyonlar ile Fırat Kalkanı harekat bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle göç eden halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

22-29 Haziran tarihlerinde, Şırnak Beytüşşebap Bestler-Dereler, Cudi Dağı, Hakkari Yüksekova ile Çukurca, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak ve Siirt Pervari bölgelerinde operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu kapsamda, PKK'nin lider kadrosunda yer alan Botan Herekol cephesi Herekol alanı sorumlusu İran uyruklu Sinan Rojhilat kod adlı Behnam Sadiki yaralı yakalandığı, 60 PKK'linin de öldürüldüğü ifade edildi.

Ele geçirilen patlayıcı ve mühimmat

Operasyonlarda 4 makineli tüfek, 24 piyade tüfeği, üç roketatar, bir keskin nişancı tüfeği, bir av tüfeği, üç tabanca ve 50 el bombası ele geçirildi, 17 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ayrıca, bir kilogram C-4 patlayıcı, bir havan mühimmatı, 10 tüp, 638 roketatar mühimmatı, 634 roketatar sevk fişeği, bin 560'ı piyade tüfeği mühimmatı olmak üzere yaklaşık 2 bin 900 hafif silah mühimmatı ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda kablo ve fünye bulundu.

Van'ın Erciş ilçesinde PKK tarafından bombalı saldırıda kullanacak bir aracın ele geçirildiği ve PKK'lilerce kullanılan 8 sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir