• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Doğubayazıt`ta Şeyh Said`i anma etkinliğine izin verilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından Şeyh Said'i anma etkinliğine izin verilmemesine tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi, bu kararın halkın gönlünü bir kez daha yaraladığına vurgu yaptı.

Şeyh Said'i anma etkinliğinin yasaklama kararıyla ilgili dernek sekreteri Ramazan Zeren tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"16.06.2017 tarihinde yönetim kurulunca almış olduğumuz karar doğrultusunda Şeyh Said Hazretlerinin 92. şehadet yıldönümü münasebetiyle 02.07.2017 tarihinde Hasan Çoktin Ortaokulu Kutlu Aktaş Spor Salonunda program yapılması üzere 19.06.2017 Pazartesi günü İlçe Kaymakamlığına yazılı müracaatta bulunduk. 22.06.2017 Perşembe günü kaymakamlık makamınca dilekçemiz imzalanmış 'diğer ilçelere sorulsun' baremi belirtilmiştir. Kanaatimizce, yazılan barem dolayısıyla gün içerisinde tarafımıza olumlu veya olumsuz cevap verilmemiştir. 23.06.2017 Cuma günü ilçe kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğünce dilekçemizin reddedildiği tarafımıza şifahen bildirilmiştir.

Bölgenin İslami ve saygıdeğer şahsiyetlerinden biri olan Şeyh Said'i anlama ve anlatma amaçlı bu tür etkinliklerin engellenmesi, İstiklal mahkemelerinin hukuksuz bir şekilde Şeyh Said ile beraber onun inancının infazının bir tekerrürüdür. Doğubayazıt Kaymakamlığının etkinliğin yapılmasına izin vermemesi halkımızın gönlünde yeniden yaralar açmış, tarihte yapılan hataların açtığı yaraları tazelemiştir."

Müslüman Kürt halkının Şeyh Said hakkında devletten özür beklediğinin, ancak onu anmanın dahi yasaklandığının belirtildiği açıklamada, bu tür etkinlikleri yapmalarındaki amaçlarının yaşanan haksızlık ve zulümleri gündeme getirmek, hatırlatmak olduğu ifade edildi.

Bu tür yasaklamaların izah edilebilir bir gerekçesi olmadığının altının çizildiği açıklamada, alınan yanlış kararların gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir