• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Almanya`daki bazı siyasetçilerin açıklamaları esef verici"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu'nun Bazı Alman Siyasetçilerin Açıklamaları Hakkındaki Soruya Cevabı" başlıklı açıklama yayımlandı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20 toplantısı vesilesiyle Hamburg'a yapacağı ziyaret kapsamında, Alman makamları bir taraftan kendi düzenlemeleri için vatandaş buluşmasının yapılacağı mekana dair resmen başvuruda bulunulmasını talep ederken, diğer taraftan Almanya'daki bazı siyasetçilerin açıklamalarında iç politika hesaplarına dayandığı anlaşılan, kabul edilemez yorumlar yapmaları esef vericidir." denildi.

Söz konusu yaklaşımın çifte standart olarak değerlendirildiği açıklamada, "Özellikle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yapmış bir kişinin toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik yaklaşımı, karşı karşıya bulunduğumuz zihniyetin gerçek yüzünü ve başkalarına ders vermeye çalışanların çifte standardını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu şahsın Cumhurbaşkanımıza yönelik kabul edilemez ifadelerini şiddetle kınıyor ve reddediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir