• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
"Silah tüccarları kazanırken biz kaybediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Yeşilli ilçesi Belediye Başkanı Hayrettin Demir, sabah kahvaltında kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yerel ve ulusal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demir, ilçede yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İlçede alt ve üst yapıyı yenilediklerini kaydeden Demir, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 800'e yakın evin yıkılacağını ve bunların yerine hem TOKİ konutlarının inşa edileceğini ve de tarihi bir çarşının yapılacağını açıkladı.

Gazetecilerin Ramazan Bayramını da kutlayan Demir, bölgede yaşanan olaylara da değindi. Demir, "Yaşadığımız bölgede ve Ortadoğu'da yaşayan insanlar çok uyanık olması lazım. Yaşadığımız olaylar bize çok şeyi hatırlatması lazım. Her şeyi görüyoruz. Halep'te, Irak'ta, Türkiye'ye ve bölgemizde yaşananlara baktığımızda silah tüccarlarının kazandığını ve halkın kaybettiğini görüyoruz. Onun için bizim yapacağımız oturup çok iyi düşünmektir.  Neye mal olursa olsun bir şeyde anlaşmamız lazım. Bu ülke, bu coğrafya bizimdir ve Allah'ın bize lütfudur. Bizler her şeyden önce kardeşiz ve kendi meselemizi kendimiz çözeceğiz. Silaha sarılmadan kaleme sarılacağız. Bize kardeşlik lazım, okul lazım, bilgisayar lazım, silah değil. Bu bölgenin geri kalmışlığını kapatacağız. Bu açığın kapatılması için mücadele edeceğiz. Tabi bu mücadeleyi kalemle, lisanla yapacağız. GAP neden bitmiyor diye sorgulayacağız."  dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir