• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Suruç Ovası Sulama Projesi`nde sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Şanlıurfa'nın Suruç Ovası'nda 176 bin 550 dekar zirai alanı sulayacak olan Taşbasan Sağ Sahil Şebeke İnşaatı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yüzde 92 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan proje ile Suruç Ovası'nda 102 bin 800 dekar alan sulamaya açıldı.

Proje çerçevesinde yaklaşık 406 bin metre boru döşenerek, bin 766 sanat yapısı tamamlandı. Sulamaya açılması planlanan 73 bin 750 dekar alan için de bin 735 metre daha boru döşenecek ve 549 adet sanat yapısı inşa edilecek.

Ana su kaynağını Atatürk Barajı'nın oluşturduğu projenin sulama işlemi sağ sahil ana kanalı vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında bölge çiftçisinin dekar başına 339 TL gelir artışı elde etmesi, ülke ekonomisine ise yıllık 60 milyon TL katkı sağlaması hedefleniyor. Yaklaşık 86 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen projeyle ayrıca yaklaşık 35 bin 314 kişiye istihdam alanının açılması öngörülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "176 bin 550 dekar zirai alanı modern bir sistemle sulayacak projeyi en kısa sürede tamamlayacağız. Şanlıurfa'da çok geniş zirai alanlar mevcut ve biz bu alanları suyla buluşturarak hem bölge çiftçisinin üretimden elde ettiği geliri artırmayı hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca sulama projeleri ile köyden kente göçü engelleyerek, artan iş imkânları sayesinde daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir Şanlıurfa hedefliyoruz." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir