• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
İtalya`dan AB`ye limanlarını kapatma resti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz üzerinden İtalya'ya yapılan göçün "sürdürülemez" boyutlara ulaştığı uyarısında da bulunan İtalya'nın Avrupa Birliği Büyükelçisi Maurizio Massari, AB'nin İtalya'yı yalnız bırakmaya devam etmesi halinde limanların bu gemilere kapatacaklarının söz konusu olabileceğini belirtti.  

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni de Avrupa ülkelerini "kafalarını başka yöne çevirerek sorunu görmezden gelmekle" suçladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Kuzey Afrika'dan Akdeniz yoluyla İtalya'ya ulaşan göçmen sayısında ciddi artış olduğu belirtilirken, son 4 günde yaklaşık yaklaşık 10 bin göçmenin deniz yoluyla Afrika'dan İtalya'ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, 2017 yılının başından bu yana çoğunluğu Libya'dan yola çıkan yaklaşık 2 bin göçmen öldü ya da kayboldu.

2014-2016 yıllarında 500 bin göçmen İtalya'ya ulaşırken, bu yıl ülkeye ulaşan göçmen sayısı ise 73 bin. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte bu ivmenin devam etmesi halinde 2017 sonuna kadar 250 bin kişinin Avrupa'ya ulaşmasının beklendiği belirtiliyor.

Akdeniz'deki göçmen kurtarma çalışmalarının koordinasyonunu İtalyan sahil güvenliği yürütüyor ancak acil yardım çağrısında bulunan bot ve teknelerdeki göçmenleri kurtarmak için Akdeniz'de bulunan birçok gönüllü kuruluşun teknesi de var.

İtalyan muhalefeti de gemilerin kurtardığı göçmenlerin yalnızca İtalya limanlarına değil Akdeniz'e kıyısı olan diğer AB ülkelerine de götürülmesini istiyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir