• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Doğu illeri için kuvvetli sıcak uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü 2-6 Temmuz tarihlerinde beklenen kuvvetli sıcak hava dalgasına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Erzurum Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinin kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısına göre;  2 Temmuz saat 06.00'dan 6 Temmuz saat 06.00'ya kadar Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan çevrelerinde kuvvetli sıcak hava dalgası beklendiği bildirildi.

Meteorolojik uyarı doğrultusunda; aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemlerin alınarak dikkatli olunması istendi.

Uyarıda, alınabilir önlemler çerçevesinde şunlar sıralandı: "Mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır. Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir