• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 97 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Hizmet-İş Sendikası, ücretlere yüzde 13 zam yapılması konusunda belediye yöneticileriyle anlaştı.
 
Hak-İş`e bağlı Hizmet-İş sendikası ile Bingöl Belediyesi arasında anlaşma sağlanması nedeniyle bugün saat 14.00`te Belediye çok amaçlı toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. Düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Serdar Atalay, Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları katıldı.
 
Sözleşmelerin yıllık olarak yenilendiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Hizmet-İş sendikası ile yaptığımız tek oturum ile müzakereler sonucunda ikinci oturumumuzda mutabakatla görüşmeleri sonuçlandırdık. Bingöl Belediyesi`nde özlük hakları bakımından önceki dönemlerde bir takım sıkıntılar olmuştu. 1 Mart 2013 tarihine kadar olacak `Toplu İş Sözleşmesi`ni kendi aramızda işçilerimizin özlük haklarını mümkün mertebe muhafaza ederek, tekrar imzalamış olduk… Bizim bugün 3`üncüsünü İmzalayacağımız sözleşme her biri birer yıllık olarak tanzim edildi ve günün şartlarına göre bu anlaşmalarımızı yaptık. Ben eski bir belediye çalışanı olarak arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıları birebir yaşadım ve bunu biliyorum. Geldiğim günden itibaren bu konuda bütün ödeme ve alamadıkları alacaklarını, bundan sonraki alacaklarını da muntazam bir şekilde günün şartlarına uygun olarak ödedik ve ödeyeceğiz" dedi.
 
Toplu iş sözleşmesinin mutabakatla sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Atalay, "Bu yılki anlaşmamız da bir yıllık olarak düzenlendi. Bu yıl ki enflasyon oranı yüze 10.61`dir. Bizler hiçbir anlaşmamızda enflasyon rakamlarının altında kalmadık. Her zaman enflasyon üzerinden anlaşmalarımızı sağladık. Bu yılda 2.39 refah payını da biz ilave olarak katmak suretiyle toplamda yüzde 13`lük bir zam vermiş oluyoruz. 2012-2013 yılı `Toplu İş Sözleşmesi`nin Bingöl`e, belediyemize, bütün işçilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
İmza töreninde konuşan Hizmet-iş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir ise, "2012 yılı toplu iş sözleşmesinde 24 saat gibi kısa bir sürede mutabakata vardık. Bu esnada bize destek veren bütün başkan yardımcılarımıza da teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımız bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Ben buna canı gönülden inanıyorum. İmkanlar el verdiği müddetçe dökülen alın terinden daha fazlasını almak için elimizden gelen gayreti yapacağımıza şüpheniz olmasın. İşçi arkadaşlarımın bana vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımızın ücretlerine yüzde 13 zam yapılması konusunda Belediye Başkanımızla anlaştık. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmenin personelimize, belediyemize, ilimize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir bir birilerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladı.
 
Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir