• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SICAK TEHLİKEYE DİKKAT!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yazın gelmesiyle sıcak havalardan bunalan vatandaşlar bayram tatilini de fırsat bilerek serinlemek için sahillere akın etti. Ancak bayramın ilk iki gününde toplam 14 kişi boğuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son analiz ve tahminlere göre, Türkiye, cuma gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacak. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yeni sıcak hava dalgasının etkisiyle ülke genelinde hissedilir derecede artacak. Sıcaklığın mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkmasıyla bazı il ve ilçelerde "uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerleri" görülecek.

10.00-16.00 SAATLERİNE DİKKAT

Hafta sonu bazı il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklığı Ankara, Bursa ve Malatya'da 40, İstanbul'da 37, İzmir ve Adana'da 41, Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 32, Balıkesir, Edirne ve Antalya'da 42, Diyarbakır'da 43, Manisa'da 44, Şanlıurfa ve Aydın'da 45 derece olacak. Öte yandan, sıcak hava dalgası gelecek pazartesi günü batı bölgelerde, salı günü iç ve hafta ortasında ise doğu bölgelerde etkisini kaybedecek ve sıcaklık mevsim normallerine dönecek. Aşırı yüksek sıcaklığın neden olabileceği olumsuzluklara karşı yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların başta olmak üzere vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları, sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları istendi.

BAYRAMIN İLK İKİ GÜNÜNDE 14 KİŞİ BOĞULDU

Deniz, göl, nehir ve göletlerde yoğunluğun artmasıyla, boğulma vakaları da çoğaldı. Sadece bayramın ilk iki gününde toplamda 14 kişi boğuldu, 50`den fazla kişi de boğulma tehlikesi geçirdi. İşte bayramın ilk iki gününde boğularak hayatını kaybedenler:

25 Haziran Pazar:

- Bartın`da yüzmek için denize giren Kurtuluş Aydemir (26) boğularak yaşamını yitirdi.

- Konya Bozkır`da gölete serinlemek için giren 13 yaşındaki Berna Zeybek ile aynı yaştaki kuzeni Ahmet Demir, boğularak can verdi.

- Kayseri Develi`de fabrika işçisi Hasan Hüseyin Aylan (33), girdiği baraj gölünde boğuldu.

26 Haziran Pazartesi:

- Antalya Kemer`de denizde yüzerken fenalaşan Ukraynalı Stepan Divrnychuk (58) kurtarılamadı.

- Şanlıurfa Birecik`te Fırat Nehrine giren Abdulbaki Çelik (10) boğularak öldü.

- Samsun`da serinlemek için şelaleye giren Ercan Yılmaz (16) boğularak hayatını kaybetti.

- Muğla Ortaca`da denizde akıntıya kapılan Yılmaz Güney (28) boğuldu, eşi Elif Güney (25) ise kurtarıldı.

- Elazığ Kovancılar`da arkadaşlarıyla Keban Barajı gölüne serinlemek için giren Gürkan Suiçer (25), boğuldu.

- Kayseri`de Sarımsaklı baraj göletine giren Suriye uyruklu Hüseyin El Yusuf`un (17) cesedine ulaşıldı.

- Kars Kağızman`da arkadaşlarıyla Aras Nehri`ne giren Emre Küfrevi (19) boğuldu.

- Manisa`dan memleketi Kırıkkale`ye dağıtım iznine gelen asker Onur Özyürek (21) serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak öldü.

- Adana`da girdiği Seyhan Nehri`nde kaybolan Iraklı Enver Kaplan`ın (15) cesedi bulundu.

- Sakarya Karasu`da Hakan Bayar (34) denize girdi, boğularak yaşamını yitirdi.

11 GÜNDE 56 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Kocaeli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bayram boyunca sahillerde görev yapan KOSKEM ekiplerinin denizde de devriye gezerek boğulmalara karşı tedbir aldığı, il genelinde 8 bölgede yaklaşık 170 kişiyle görev yapan KOSKEM ekiplerinin boğulma tehlikesi geçiren 56 kişiyi kurtardığı belirtildi.

Tatil nedeniyle yoğunlaşan sahil bölgelerinde vatandaşların can güvenliği için çalışmalara devam edileceği ifade edilen açıklamada, 17-27 Haziran arasında Kumcağız sahilinde 20, Cebeci sahilinde 33, Bayramoğlu'nda 3 olmak üzere toplam 56 kişinin boğulmak üzereyken kurtarıldığı kaydedildi. Ayrıca 42 vatandaşa ambulans birimlerince sağlık hizmeti verildiği vurgulanan açıklamada, "KOSKEM'e bağlı cankurtaran ekipleri haftanın 7 günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Sahillerde Büyükşehir bünyesinden ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 170 kişilik ekip görev yapıyor. Özellikle vatandaşların suya girdiği yoğun saatlerde cankurtaranlar denizi dürbünle sürekli tarayarak boğulma vakalarını gözlemliyor. Ekiplerimiz yaz sezonu boyunca deniz kazaları ve boğulmalara karşı çalışmalarına devam edecek." ifadelerine yer verildi.

BAYRAM BOYUNCA SAKARYA`DA 138 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Ramazan Bayramı boyunca denizde boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlara anında müdahale ettiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Cankurtaran Grup amiri Şaban Küçükosman, “26 cankurtaran kulesinde toplam 1 zodyak botumuz, 7 tane kurtarma jetski aracı ve diğer ekipmanlarımızla beraber 46 personelimiz çalışıyor. Bayram boyunca sürekli sabah saat 08.30 akşam saat 19.30`a kadar çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın birinci sırada tercih ettiği bölgelerimiz; Karasu, Kaynarca, Kocaali bölgesine cankurtaran hizmetlerini veriyoruz. Bu zaman zarfında bölgemizde boğulma tehlikesi geçiren 138 vatandaşımıza müdahale ettik. Bunlardan 23`ünü hastaneye sevk ettik diğerleri olay yerinde cankurtaran personelimiz tarafından ayakta tedavi edildi.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir