• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
`Yargı Reformuyla Birçok Aksaklık Giderilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TBMM`de yargı reformuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Özdemir, basın toplantısında Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) aylık toplantıları çerçevesinde Şubat ayı raporunu açıkladı.

TKMM koordinatörü Oya Özden ile birlikte basının karşısına geçen Özdemir, toplantılarda bu ay katılımcıların en fazla beklenti içerisinde olduğu konunun yargılamanın adilliği ve etkinliği olduğunu belirterek, üçüncü yargı reformunun bu beklentileri karşılayacağını söyledi.

Yargı reformunun peşin olarak belli kesimler tarafından eleştirildiğini hatırlatan Milletvekili Özdemir, "Peşin olarak değişiklikler hakkında olumlu veya olumsuz değerlendirmelerde bulunmak pek doğru değildir. Yargı yaşayan bir organizma gibidir. Dışarıdan yapılan müdahalelerin amaca ulaşması bazen zaman alabilmektedir. Dolayısıyla uzun yıllardır uygulanan ve yerleşmiş adli kültür nedeniyle, yargıdaki bu reformların uygulanışı belli bir zaman alabilecektir" dedi.

"Eğer amaç bağcıyı dövmek değil üzüm yemekse o zaman bu düzenlemenin sonuçları beklenip görüldükten sonra eleştirilmelidir" diyen Özdemir, değişikliklerin yargı sürecini hızlandırmaya yönelik tedbir ve düzenlemeler olduğuna işaret etti.

Yargının iş yükünü hafifletmek ve birikmiş dosyalar nedeniyle tıkanmış olan bazı damarların açılmasını sağlamak için 3. Yargı reformunun hazırlandığını kaydeden Özdemir, reform paketiyle Ceza, icra-iflas ve idari yargı alanlarında görülen aksaklık ve olumsuzlukların düzeltilme yoluna gidildiğini söyledi.

Hukuk devleti olmanın en önemli unsurlarından birinin adil, iyi ve hızlı işleyen bir yargı olduğunu belirten Özdemir, Türkiye`de son yıllarda gerçekleştirilen reformlar çerçevesinde çok önemli gelişmeler kaydedildiğini hatırlattı.

Özdemir, yeni düzenlemeler çerçevesinde tutuklama kararı vermenin zorlaştırılacağını, çek borcuna hapis cezasının kaldırıldığını, borcu yüzünden kişinin ev eşyalarının haczedilemeyeceğini ve kamu çalışanları için görevi kötüye kullanmanın rüşvet sayılacağı gibi birçok yenilik getirileceğini ifade etti.

Veysi Rüzgar - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir