• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Tarsus`ta `Kur`an Kursları Kardeş Oldu` Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus Müftülüğüne bağlı Kur`an Kurslarındaki kaynaşmayı artırmak için, ilçedeki Kur`an Kursları birbirleri ile kardeş yapılıyor.

 

Tarsus Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve Kur`an kurslarının bir araya geldiği etkinlikte konuşan Tarsus İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, "Peygamberimiz, Mekke den Medine`ye hicret ettikten sonra Mekkelilerle Medinelileri kardeş ilan etmişti. Tarsus`ta Kur`an kurslarının karşılıklı kardeş ilan edilmesiyle bu uygulamanın meyveleri alınmaya başladı" dedi.

 

Yapılan ziyaretleşmenin önemi hakkında konuşan Tarsus İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, kardeş Kur`an kursları arasında yapılan karşılıklı kaynaşma ziyaretlerinin kurslar arasındaki samimiyeti, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirdiğini, insanların birbirini ötekileştirmeden empati kurarak anlamaya çalıştıklarını bildirdi.

 

Kur`an kurslarının bir araya geldiği etkinliğe, Merkez kız Kur`an kursu ile Fevzi Çakmak mahallesi, Lütfiye Ercan, Şehitler Cami ile Yunus Emre Mahallesi Ramazan Bayram Kur`an kursu öğretici ve öğrencileri katıldı.
 
A. Hakim Kurt - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir