• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
"Ömrümüz bitmeden çocuklarımızla bir bayram kutlayalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hizmetleri dolayısıyla FETÖ/PDY'nin zulmüne maruz kalıp aynı yapının polis ve yargı ayağı tarafından cezaevine konulan mahkûmların anneleri, ömürleri bitmeden çocuklarıyla bir bayram kutlamak istediklerini ve çocukları için yeniden yargılama yolunun açılmasını istediler.

Bayramlar kendileriyle beraber topluma huzur ve sevinç taşırken, İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşanan acılar nedeniyle kimi anneler, eşler ve çocuklar bayramı hüzün içerisinde geçiriyor. Yıllardır çocuklarının inançlarından dolayı haksız yere cezaevinde bulunan hükümlü aileleri, yine Ramazan Bayramını buruk geçiriyor.

35 bayramdır çocuklarından ayrı yaşadıklarını dile getiren mahkumların anneleri, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrasında babalarını yargılayan hakim ve savcıların şu an tutuklu olduklarını İLKHA'ya anlattı.

"Bizler de çocuklarımızı kucaklamak istiyoruz"

Bir bayramı mahkum çocuğuyla geçirmenin özlemini yaşayan Cemal Yorgun'un annesi Piroze Yorgun, "Ömrümüz geçmeden, ayaktayken çocuklarımızla bir bayram kutlayalım. Bizler perişan olduk, çocuğumun babası da hastadır. Bu yüzden görüşe de gidip, gelemiyor. 5 ay oldu görüşüne gidemedim. Bizler de çocuklarımızı kucaklamak istiyoruz. Çocuğumu görmediğim için çok üzülüyorum. Bizler devlet yetkililerinden sesimizi duymalarını istiyoruz. Kalbimden rahatsızım, tansiyonum var diye görüşüne gidemediğim için çocuğum da üzülüyor." dedi.

Çocukları olmadan bayramın buruk ve hüzünlü geçtiğini söyleyen Yorgun, "Çocuklarımız olmadan bayramları geçiremiyoruz. Bizler çocuklarımız olmadan bayramın bayram olduğunu bilmiyoruz. Ramazan'da yediğimiz yiyecekleri çocuğumuz yemediği için çok üzülüyor ve sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

36 bayram cezaevinde tutuklu olan İsmail Balka'nın annesi Hanife Balka ise çocuklarına yeniden yargı yolunun açılmasını isteyerek, "Bizler artık güçsüz kaldık, çocuklarımızın acısından çürüdük. Bizleri de görsünler artık, verilen sözleri de tutsunlar. Bizler yaşlı halimizle görüşe giderken çok zorluklar yaşıyoruz. Bizler yeniden yargı yolunun açılmasını istiyoruz. Suçsuz yere 18 yıldır çocuklarımızı cezaevlerinde tutuyorlar. Bizlerde çocuklarımızı evlendirmek ve torunlarımızı kucaklamak istiyoruz. Ama artık elimizden bir şey gelmiyor." diye konuştu.

"FETÖ ve onun yargı ayağı bunca insanı suçsuz ve günahsız yere hapislere koydu"

Hükümlü Yakup Taş'ın annesi Makbule Taş da "FETÖ ve adamları çocuğuma ağır bir haksızlık etti. FETÖ ve onun yargı ayağı bunca insanı suçsuz ve günahsız hapislere koydu. FETÖ suçsuz insanlara suç çıkardı, bu yüzden Rabbim haklarını yerde bırakmasın. Bizler bu halimizle çocuğumuzu görüşüne giderken 3-4 gün yatalak kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bayramda yaşadığımız hüznü çocuklarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz"

36 bayramı buruk yaşadıklarını söyleyen tutuklu Turan Boldağ'ın eşi Züleyha Boldağ ise 18 yıldır bayramlarda yaşadığı hüznü çocuklarına yansıtmamaya çalıştığını söyledi.

Boldağ, "Normal günleri geçin de eğer bir bayram günü eşi yoksa evde bunun hüznü tartışılamaz. Kendilerini bizim yerimize koysunlar. Bayramda yaşadığımız hüznü çocuklarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Bunu çocuklarımıza yansıttığımız zaman çok kötü sonuçlara yol açıyor. En büyük çocuğum kendi mektubunda 'Ben bayram günleri haçlık istemiyorum, başkalarının elini öpmek istemiyorum. Ben sadece babamın elini öpmek istiyorum. Sabah uyanınca o bayramı bayram gibi yaşamak istiyorum.' yazmıştı. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyoruz; mahkûmlarımızın seslerini duysunlar. Bizim gibi binlerce kişi var. FETÖ mağduru ailelere yeniden yargılama sözü verildi. Ama ne yazık ki bir yıl geçti hiçbir adım atılmadı." dedi.

"Bizler de adalet istiyoruz"

FETÖ ve CHP'liler tutuklanınca "Adalet istiyoruz" diye yollara düştüklerini hatırlayan Boldağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler için yeniden bir yargılama yolu açsınlar. FETÖ ve CHP'liler tutuklanınca 'Adalet İstiyoruz' diye yollara dökülüyorlar. Peki, bizim için adalet nerede? Bizlerde bu ülkenin vatandaşlarıyız. Eğer gerçekten adalet isteniliyorsa, bizi de görsünler ve bizler de adalet istiyoruz."

Yakup Taş'ın yeğeni Mevlide Nur Taş da 18 yıldır amcası olmadan bayram geçirdiklerini belirterek, amcasını tutuklayan hâkim ve savcıların şu an cezaevinde olduğunu söyledi.

"Onları tutuklayan hâkim ve savcılar şu an hepsi cezaevinde"

Taş, "18 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Yakup amcam olmadan 35 bayramı geçiriyoruz. Bizler bunun hüznünü yaşıyoruz,  gerçekten çok büyük bir acı. Bayram denilince sevinç ve mutluluk akla gelir ama bizim için hüzün gelir. Nenemin yaşadığı o hüznü Rabbim hiçbir anneye yaşatmasın. Bayramlarda amcalarımın kardeşi yanlarında olmadığından gözyaşları dökülür. Bizler amcamın tekrar yargılanmasını istiyoruz. Varsa bir suçları zaten yeterince çektiler. Gençliği ile birlikte yaşlılığını da suçsuz yere cezaevinde geçirdi bu onlara yetmez mi? Zaten en büyük zulüm insanların elinde gençliğini almak değil midir? Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a sesleniyorum; yeniden yargılanma yolu açsınlar. Onları tutuklayan hâkim ve savcıların isimleri elimizde var ve şu an hepsi cezaevindedirler." diye belirtti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir