• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Kışın Zorlu Mesleklerinden Biri Gazete Dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kış aylarının en sert şekliyle yaşandığı Van`da gazete dağıtıcıları soğuk havalara ve yağan kara aldırış etmeden motosiklet ya da bisikletleriyle gazetelerini dağıtmaya çalışıyorlar.
 
Doğruhaber Gazetesi dağıtıcılarından Haşim Tosun kış aylarında yaşadıkları sıkıntıları bizlerle paylaştı. Van`da kış mevsiminde gündüzleri bile hava sıcaklıklarının eksinin altında olduğunu hatırlatan Tosun , "Bildiğiniz gibi Van`ın kışları hem çok soğuk hem de uzundur. Bu da birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Özellikle gündüzleri bile eksilerin altında olan havaların beraberinde getirdiği buzlanma ve don olayları trafik kazaları tehlikesini kaçınılmaz hale getiriyor" diyerek kış aylarında yaşadıklar sıkıntıları dile getirdi.
 
Kış aylarında aldıkları tedbirlere rağmen hastalanmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: "Havalar bazen o kadar soğuk oluyor ki sıkı giyinmek fayda etmiyor. Ne yazık ki bazen hastalanıyoruz. Tek sorun hava soğukları ve yollar olsa yine iyi tüm bunlara Van`ın çukurlu yolları da eklenince hem motosikletlerimizi perte çıkarıyor hem de sıkıntımızı üç`e katlıyor" şeklinde konuştu.
 
Tosun ayrıca kendisinde belinden rahatsız olduğunu ve Allah rızası haricinde bu işlerin yapılamayacağını söyledi.
(Murat Dalgın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir