• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Suud Kralına suikast planında BAE`nin parmak izi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muammer Kaddafi`nin oğlu Saadi, Katar`ın Kaddafi`nin Suudi Kralı Abdullah`a suikast planına destek verdiği suçlamaları ile ilgili açıklamalar yaptı. Oğul Kaddafi yaptığı açıklamada suikast zanlısı olan Libyalı Casus`un Katar ile değil BAE Emiri Zayed ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Katar ile yaşanan diplomatik krizin ardından yaptığı açıklamada, Katar`ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife el-Tani`nin Libya`nın devrik lideri Kaddafi ile birlikte 2003 yılında Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz`i öldürmek için plan yaptığını iddia etmişti.

Middle East Eye`nin haberine göre, Kaddafi`nin oğlu Al Saadi, 2014 yılında gerçekleştirdiği bir röportajda, suikast zanlısı olan İsmail`in Abu Dabi Prensi Muhammed bin Zayed ile yakın arkadaş olduğunu ve onun telefon numarasını elinde bulundurduğunu söylediği ortaya çıktı. Saadi, Kaddafi`nin iktidardan devrilmesinden sonra İsmail`in BAE vatandaşlığını aldığını ifade etmiş.

Suudi Arabistan, kriz sonrasında yaptığı açıklamalarda Katar`ı Kaddafi`ye deste olmakla suçlamış ve Trablus`a giden eski Katar Emiri Şeyh Hamad`ın Kaddafi`ye Suudi muhaliflerini kabul etmek için tüm taleplerini yerine getirmeye hazır olduğunu söylediğini iddia etmişti.

KADDAFİ'NİN OĞLU: BAE BAĞLANTILI

Ancak Kasım 2016`da Nijer`de yakalandıktan sonra Libya`ya iade edilen Kaddafi`nin oğlu Saadi, suikast zanlısı Muhammed İsmail`in BAE ile bağlantılı olduğunu söylüyor.

Saadi`nin yayınlanan videosunda, “Muhammed İsmail`e BAE vatandaşlığını verdiler. Abu Dabi`de yaşıyor. Muhammed İsmail, Muhammed bin Zayed tarafından BAE`ye getirildi. Muhammed bin Zayed`in devlet başkanları ile görüştüğü cep telefonunun numarası Muhammed İsmail`de vardı” ifadeleri yer alıyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir