• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Yeni emoji başörtülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emoji`ler bugünün mesajlaşma uygulamalarında harflerden sonra en çok kullanılan araçlar haline geldi. Emojilerle ilgili söylenecek çok şey olsa da tek simgeyle birden fazla durumu anlatabildiğimiz bu karakter setleri kısa sürede hayatımızda önemli bir yere oturduğu kesin.

KENDİNİ TANIMLAYAN İFADENİN BULUNMAMASI ÜZERİNE BAŞVURDU

Geçen yıl kendini tanımlayan ifadenin bulunmaması üzerine başörtülü Rayouf Alhumedhi adlı bir genç kız, Unicode komitesine ilettiği istek sonucu “başörtülü kadın emoji”sinin de bulunduğu yeni emoji seti akıllı telefonlara gelmek üzere gün sayıyor.

YENİ EMOJİLER: SAKALLI ERKEK, BAŞÖRTÜLÜ KADIN, DUA İÇİN AÇILAN EL

Emojipedia'daki bilgilerie göre kar amacı gütmeyen Unicode konsorsiyumunun düzenlediği emoji setlerinde yayınlanan son sürüm 10.0.0`da yeni sakallı erkek, başörtülü kadın, dua için açılan el, İskoç bayrağı, yeni yiyecekler ve daha fazlasının bulunduğu 56 yeni emoji yer alıyor. Yeni emoji`lerde yüz ifadelerinde yıldızlarla bezenmiş, kaldırılmış kaşlı ve ağzı kapatılmış yüz gibi ifadeler eklenmiş. Başörtüsü olan bir kadın, sakallı bir adam eklenmiş. Yeni emoji setlerinin iOS ve Android'lerde yakında güncellemelerle devreye girmesi bekleniyor.

Kaynak HABERTÜRK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir