• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Dualar Bedduaya Dönmeden BU ZULMÜ BİTİRİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET SAİT ÇELİK- BATMAN

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partili heyet, Batman`da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan, JİTEM ile PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ve Suriye`deki iç savaştan kaçarak Batman`a sığınan Suriyeli aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Genel Başkan Yapıcıoğlu ve beraberindekiler tutuklu Beşir Acar`ın ailesini, tutuklu M. Selim Çelik`in abisi A. Vahap Çelik`i, Batman`da bulunan tanınmış âlimlerden Suriyeli Molla Sait`i ve Batmanlı Molla Zeki Bilgin`i, ve bir evde toplanan Suriyeli muhacirleri ziyaret etti. Tutuklu ve şehit yakınları ile Suriyeli savaş mağduru aileleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ziyaret sırasında çocuklarla da yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

TAHAMMÜL SINIRLARIMIZ ZORLANIYOR

Yapıcıoğlu`nun ziyaret ettiği yerlerden biri de İslami davadan tutuklu yüzlerce yusufiden biri olan Beşir Acar`ın ailesi oldu. Yapıcıoğlu`na dert yanan Beşir`in annesi Rabia Acar, “Bugüne kadar yıllardır oğlumun haksız yere tutulduğunu görüp anlarlar diye bekledim. Oğlum suçsuz yere cezaevine atıldı. Bizler hep bir ümitle adalet tecelli eder de oğlumuzu serbest bırakırlar ümidiyle yönetimdekilere dualar ettim. Onlara oy verdim. Ancak artık tahammülüm kalmadı. Eğer bu zulme bir son vermezlerse ne onlara oy veririm ne de hakkımı helal ederim. Bugüne kadar hep dua ettim ama artık bir çözüm bulunmazsa bu zulme sebep olanlara beddua edeceğim.” dedi.

“AİLELER, ADALET BEKLEMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Yaptığı ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bayramı Batman`da geçirdiğini belirterek, “Bayramlar sevinçlerin paylaşıldığı Allah`u Teâlâ`nın özellikle Ramazan Bayramını Ramazan orucundan sonra Müslümanlara bir hediyesi. Biz bu bayramda özellikle bayramı buruk bir şekilde geçirenlerle bayramlaşıp sevinçlerini paylaşmak istedik. Bu gün ziyaret ettiğimiz kardeşlerimiz Allah`ın dinini yaşamak istediği için çok ciddi bedeller ödemiş, çok ciddi sıkıntılar çekmiş bir aile, adalet bekleyen bir aile 20 yıla yaklaşan bir süredir bir kardeşleri cezaevinde. Haksız yere zulmen hapsedilmiş durumda. Adalet beklemeye devam ediyorlar. Yine sadece ‘Rabbim Allah`tır` dediği için saldırılara maruz kalmış, katledilmiş insanların ailelerini ziyaret ettik. Kardeşlerimizin çocuklarını, yetimlerini ziyaret ettik. Bayram sevincini onlarla birlikte yaşamaya çalıştık.” dedi.

“FETÖ DENEN YAPININ NE TÜR ZULÜMLERİN ALTINA İMZALAR ATTIĞINI ARTIK BÜTÜN KAMUOYU BİLİYOR”

FETÖ`nün kumpasları sonucu cezaevlerindeki şahısların, cezaevlerine girmelerine sebebiyet veren kişilerle birlikte cezaevlerinde olduklarını dile getiren Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Suriye`deki iç savaştan dolayı oradaki karışıklıktan dolayı memleketini terk etmek zorunda kalmış, buralara gelmiş, muhacir olmuş kardeşlerimizi de ziyaret edip bu bayram sevincini onlarla da paylaşmaya gayret ediyoruz. Belki kamuoyu veya yetkililer çok uzun bir süredir devam eden bu haksızlıkların, bu adaletsizliklerin farkında değildi. Ama özellikle 15 Temmuzdan sonra FETÖ denen yapının bu memlekette yargıyı ve kolluğu kullanarak yani mahkemeleri ve polis teşkilatını kullanılarak insanları, nasıl kumpaslar kurup ne tür zulümlerin altına imzalar attığını artık bütün kamuoyu biliyor. O zulümleri yapanların büyük bir çoğunluğu belki şu anda cezaevlerinde ama onların zulmederek, kumpas kurarak cezaevlerine girmelerine sebebiyet verdikleri kişiler de onlarla birlikte aynı cezaevlerinde kalmaya devam ediyorlar. Bu çok büyük bir çelişkidir.”

Kumpaslar sonucu cezaevlerindeki insanların mağduriyetleri devam ederse zaten çok iyi olmayan adalet kurumuna güvenin iyice yerle bir olacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, Belki 15 Temmuz`dan sonra bu tehlikenin bertaraf edilmesi için FETÖ denen örgüte yoğunlaşıp onu devlet kadrolarından temizlemeyi öncelemiş olabilirler, ağırlığı oraya vermiş olabilirler. Fakat aradan geçen bunca süreye rağmen eğer halen daha zulmen içeriye kapattıkları kumpaslar kurarak cezaevlerine tıktıkları insanlar içeride kalmaya devam ederse haksız yere yargıyı bir silah gibi kullanılarak mağdur edilen insanların mağduriyetleri devam ederse zaten çok iyi olmayan adalet kurumuna, adliyeye olan güven iyice yerle bir olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“ZULÜMLERE UĞRAMIŞ OLAN İNSANLARIN ÇEKMİŞ OLDUKLARI ZULÜMLER YETTİ ARTIK”

Konuşmasının devamında bir kez daha çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Yapıcıoğlu, şunları kaydetti: “Buradan bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Zulümlere uğramış olan insanların çekmiş oldukları zulümler yetti artık. Bir an önce zulümlerin sona ermesi için yargının bir silah gibi kullanılarak özgürlüğünden mahrum bakılmış olan insanların özgürlüklerine kavuşması için idari veya yargısal ya da yasal düzenleme yani yasama kararıyla, her ne şekilde olacaksa, bütün yollar kullanılarak mutlaka bunlara bir çözüm bulunmalıdır.” (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir