• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Doğubeyazıt`ta bayramlaşma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Doğubeyazıt Şubesi tarafından Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Doğubeyazıt Merkez Camii avlusunda ikindi namazını müteakip gerçekleşen programa Doğubeyazıtlılar yoğun ilgi gösterdi.

Bayramlaşma programına, Mustazaflar Cemiyeti Doğubeyazıt Şubesi yetkililerinin yanı sıra HÜDA PAR Doğubeyazıt ilçe teşkilatı ve halk katıldı. Yüzlerce kişinin topluca bayramlaştığı etkinlikte, şeker ikram edildi, gül suyu tutuldu.

Bayramlaşma merasiminde kısa bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, bayramların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Arvas, Müslümanların, İslam coğrafyasındaki sıkıntılardan dolayı Ramazan'ı da bayramı da buruk bir şekilde geçirdiğini ifade etti.

Bayramın İslam âlemi içerisindeki olumsuzlukları gidermeye vesile olması temennisinde bulunan Arvas,"Muhterem Müslümanlar, hepinizden Allah razı olsun. Allah-u Teâlâ Ramazan boyunca tuttuğunuz oruçları kıldığınız nafile namazları, yaptığınız hayırları kabul etsin. Bu Ramazan Bayramı ümmete hayırlı kapılar açar inşallah. Ümmetin vahdeti ve kanayan yaralarımızın durması için vesile olur inşallah. Tekrar bütün ümmetin şehrimizin beldelerimizin köylerimizin Bayramı mübarek olsun, kardeşliğe barışa mutluluğa huzura vesile olur inşallah. Allah-u Teâlâ hayrınızı kabul etsin. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Doğubeyazıt İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Gültekin de, bayramların ümmetin buluşup kaynaşması için vesile olduğunu belirtti. Bayram tebrik dileklerinde de bulunan Gültekin, "Özelde halkımıza, genelde ümmete hayırlar getirmesini diliyorum. Elhamdülillah bayram bütün bereket ve güzelliği ile devam ediyor. Bugün Mustazaflar Cemiyeti'nin düzenlediği bu güzel etkinlikte Doğubeyazıtlı kardeşlerimizle bayramlaşıp kucaklaşma imkânı bulduk. Bu güzel ortamı bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. (Mutlu Zeren-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir