• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Dedaş Personeli İş Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Taşeron firmada çalışan ve aralarında teknisyenlerin de olduğu 30 personel, iş bırakma eyleminin gerekçesini yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.Çalışanlar adına açıklama yapan Alaaddin Kılıç, görev yaptıkları 4 yıllık süreçte maaşlarını zamanında almada sürekli sorun yaşadıklarını bildirdi.
 
Kılıç, şöyle konuştu: "Nusaybin ilçe elektrik arıza işlerini yürüten yüklenici firma Dalin şirketi bünyesinde çalışmaktayız.Yaklaşık 4 yıldan beri maaşlarımız zamanında yatırılmamakta, Aldığımız maaşlarda bir kısmı elden geri alınmakta, İşçi çalıştırma hükümleri gereği gibi kullandırılmayıp 4 yıldan bu yana 14 gün kullandırılmış, Sosyal güvenlik kurumuna yatırılan 2012/01 SSK hak edişimiz asgari ücretin yüzde 60 üzeri şeklinde yatırılması gerekirken asgari ücretin düzeyinde yatırılmıştır.
 
Bizler bu durumu defalarca sözlü ve yazılı olarak Mardin il Müdürlüğü`ne ve ilçe işletme Başmühendisliğimize iletmemize rağmen sonuç alamayınca Enerji Bakanlığı ve Başbakanlık ilgili birimlerine dilekçe ile başvuruda bulunduk. Ancak geçen süre zarfında sonuç değişmemiş olup halen aynı uygulama devam etmektedir.
 
Bugün tarihi itibariyle yaklaşık 2 aylık maaşlarımız verilmemiştir. Durumu şirkete bildirdiğimizde tehditvari şekli ile işten çıkarılacağımızı yerimize başkalarının işe alınacağı denmektedir. Bizler görevimizi elimizden geldiği kadar yapmaktayız ancak sosyal haklarımız ve maaşlarımız zamanında ödenmediği takdirde yaptığımız iş gereği sağlıklı çalışmadığımız gibi maddi ve manevi olarak sıkıntı çekmekteyiz. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz."
 
İş bırakma eylemine giren çalışanların daha önce de Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`na durumu ilettikleri öğrenildi.
(Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir