• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Kudüs Gününde anlamlı yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orhan Özsoy- Doğruhaber

Dünya Kudüs günü münasebetiyle, Dünya Kudüs Günü Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Fatih Camii`nden başladı, Saraçhane parkına kadar devam etti. Mezhep ve camia farkı gözetmeksizin tüm Müslümanlar, “Kahrolsun Amerika” “Kahrolsun İsrail” sloganlarını dile getirdi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği etkinlik yoğun bir katılıma sahne oldu.

Programda şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıran Cemal Çınar hoca, Kudüs Gününün ümmet için önemine değindi. Kudüs`ün Müslümanların ilk kıblegahı olduğunu belirten Çınar Hoca, merhum İmam Humeyni`nin ilan ettiği Dünya Kudüs Gününün, Müslümanların Kudüs davasını anlaması noktasında hayati bir değere sahip olduğunu vurguladı.

ÖZGÜR KUDÜS`E GİDEN YOL VAHDETTEN GEÇİYOR

Özgür Kudüs`e giden yolun vahdetten geçtiğini vurgulayan bir diğer isim de Recai Yurdan`dı. Yurdan, müslümanların vahdet içinde, birlik ve beraberlik içinde bulunması halinde, siyonist urun İslam coğrafyasında barınamayacağına dikkat çekti.

İslam dünyasının işgal ve emperyalist saldırılardan kurtuluşunun Müslümanların birlik ve kardeşliğiyle mümkün olacağının altı çizilen etkinlikte, Kudüs`ün tüm insanlığın ortak davası olduğuna vurgu yapılırken, ümmetin özgürlük yolunun, Kudüs`ün özgürleşmesinden geçtiği kaydedildi. Kudüs Günü Platformu tarafından hazırlanan basın açıklanması Ali Akgün tarafından Tüm Filistin topraklarının özgürleşmesi, Siyonist rejimin yok olması duası ile okundu. Basın açıklamasından sonra Grup İslami Direniş'in marşlarını seslendirdiği programda sürpriz olarak Firkat El İsra Grubu da sahne aldı. Program, Kadir Akaras'ın duasıyla son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir