• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bayramınız Mübarek Olsun  BAYRAM KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HABER MERKEZİ

İslam âlemi büyük bir coşku ile Ramazan Bayramını idrak ediyor. Ramazan Bayramı ile ilgili mesaj veren siyasi parti, STK ve kurum temsilcileri, bayramların Allah`ın lütfuyla ihya edilen neşe ve sevinç günleri olduğunu belirttiler.

BARIŞA, DAYANIŞMAYA VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayımladı. "Ramazan'a kavuşturup istifade etmeyi nasip eden, ardından da bayrama kavuşturan Allah'a hamt olsun." diyen Yapıcıoğlu, bütün Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, Ramazan ayının bereketinden hakkıyla istifade edebilmek çabası içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, layıkıyla bu ayı idrak eden Müslümanların Ramazan Bayramına eriştiğini söyledi. 'Ramazan Bayramını buruk bir sevinçle karşılıyoruz. İslam âlemi emperyalist güçlerin fitne ve fesadıyla bir ateş çemberine dönüştürülmüş.'  diyen Yılmaz, verdiği bayram mesajında şunları söyledi: "Ramazan Bayramında dahi katliamlara zulümlere son verilmedi. İslam âleminin içine düştüğü fitne ve fesattan biran önce kurtulması, bu mübarek günleri layıkıyla yâd etmesini, zulüm altında bulunan ve İslam coğrafyalarının bu zulümden kurtulmasını, cezaevlerinde haksız yere ağır cezalara çarptırılan Müslümanların biran önce o dar mekânlardan kurtulmasını Rabbimden diliyorum. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen İslam âleminin, ümmet şuuruyla ve bilinciyle Ramazan Bayramını idrak etmesini, bu bayramın ayrıca barışa, dayanışmaya ve kardeşliğe vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum."

‘HERŞEYE RAĞMEN BAYRAMI EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞAMALIYIZ`

İslam coğrafyacındaki fitnelerin bitmesi temennisinde bulunan İttihadul Ulema Genel Başkanı Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, “Ulaştığımız Ramazan Bayramını kutluyorum. Tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun. Tüm Müslümanların birliğine vesile olsun. Müslümanlar arasındaki sevgi ve muhabbetine vesile olsun. Bayram İslam coğrafyasındaki fitnelerin yok olmasına vesile olsun. Tüm Müslümanlar için bu bayram mübarek olsun.” açıklamasında bulundu.

Bayramın Allah u Teâlâ`nın biz Müslümanlara bir ikramı olduğunu ifade eden Siyer Vakfı Kurucu Başkanı M. Emin Yıldırım, “Bayram sevincin, güzelliğin paylaşılmasıdır. Ramazan ayının arkasından verilmiş bir hediyedir. Her ne kadar bayramı yaparken yüreğimizin coğrafyalarında Ümmetin yaşadığı bazı sıkıntılar olsa da Bayramda bizim yapmamız gereken bu nimetin şükrünü eda edebilmek için, yanımızda, yöremizdeki Mümin kardeşlerimizle bu sevinci paylaşmaktır. Dolayısıyla ümmetin şu andaki hali ne olursa olsun bu sevince gölge düşürecek hiçbir şey olmamalıdır. Nitekim Peygamberimiz Uhud savaşının ardından da bayramı kutlamıştır. Her ne kadar kardeşlerimiz mazlum durumda olsa da, zindanlarda olsalar da her şeye rağmen bu sevinci paylaşma adına mümin kardeşimizle bu güzelliği bir yönüyle paylaşacağız ve temenni edeceğiz ki Allah bizi yüreklerimizin de güldüğü asıl bayramlara kavuştursun İnşallah.” dedi.

Günahsız geçen her günün Müslüman için bayram olduğunun altını çizen Namaz Platformu Başkanı , “Rabbim, ramazan ayında mümkün mertebe günahlardan uzak kalmış, namazlarını dosdoğru kılmış, orucunu tutmuş, her türlü hayır hasenatını yaparak, teravihilere koşarak, camileri doldurarak çaba sarf eden Müslümanları ebedi bayramlara eriştirsin İnşallah. İslam coğrafyasının zor durumda olduğu, Müslümanların mülteci konumuna düştüğü, Halep`in, Musul`un bayram yapmadığı bayramlar gerçek bayramlar gibi idrak edilemez ama bizler her şeye rağmen kardeşlerimizi unutmadan bayramın güzelliklerini, coşkusunu, bereketini yaşayarak, aramızdaki kırgınlıkları gidermeye, kardeş olmaya gayret sarf etmeliyiz.” şeklinde konuştu.    

ÂLEMLERİN RABBİ (CC) BU BAYRAMI ÜMMETİN İTTİHADINA VE UYANIŞINA VESİLE KILSIN

Bayramla kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyleyen İttihadul Ulema üyesi ve Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, “Tüm Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Allah (cc) bu bayramı tüm ümmetin kurtuluşuna, ittihadına, birliğine ve kardeşliğine vesile etsin. Küskünler barışmalı, kin ve nefret kaldırılarak kardeşlik bağları tesis edilmeli. Âlemlerin Rabbi (cc) bu bayramı ümmetin ittihadına ve uyanışına vesile kılsın. Müslümanların zülüm altından kurtularak birlik olmasını ve kâfirlerin hilelerinden de kurtulmalarını diliyorum” temennisinde bulundu.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, bayramın İslam âlemi hakkında hayırlara vesile olmasını cenab-ı Allah'tan niyaz etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Müslüman halkımızın Ramazan Bayramını tebrik eder, İslam ümmetinin vahdetine birliğine beraberliğine vesile olmasını arzular ve bayramın Müslümanlar arasında kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesine sebep olmasını temenni ederim." Şeklinde konuştu.

Bayramın, ümmetin birleşmesi ve İslam ümmetinin uyanışına vesile olmasını dileyen Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

İBADET ALIŞKANLIKLARIMIZI SÜRDÜMELİYİZ

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr da bayramın ümmetin ittihadına vesile olmasını niyaz ederek, "Rabbimizin bize ihsanı olarak vermiş olduğu idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı, inşallah bütün âlemi İslam, müminler için ve dolayısıyla Cenab-ı Hakk`ın yeryüzünde yaratmış olduğu ayetleri anlamındaki bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. Ve ümmetin inşallah intibaına, ittihadına vesile olmasını temenni ediyorum. Ve insanlarımızın da bu Ramazan ayında elde etmiş oldukları bu ibadet alışkanlıklarının, Kur'an okumalarının ve Kur'an ayı duygularının bütün bir seneye yayılmasını niyaz ediyoruz. Okunan bütün duaların, ayetlerin, beslediğimiz bütün duyguların birer dua hükmüne geçip cenabı Allah`tan inşallah icabet olunmasını bekliyoruz, diliyoruz!"

İlke Haber Ajansı Genel Müdürü Mahmut İrtem, mesajında şunlara yer verdi: "Bayramlar, bizim sevinç ve mutluluk günlerimizdir.  Ne hazindir ki İslam âleminin uzun süren kışı bize sevinmeyi unutturdu. Her gün karşılaştığımız acılar ve mazlumiyetlerden dolayı sevinmekten utanır hale geldik.  Ramazan bayramımızın İslam coğrafyasına kalıcı baharlar getirmesini ve Müslümanların ittihadına vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan temenni ve niyaz ediyorum."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir