• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...
Batman`da kabristanlara ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı öncesi arefe gününde gün boyunca Batman'daki mezarlıklar, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu taştı.

Batmanlılar, ilde bulunan mezarlıklara özelliklede Karşıyaka ve Asrı Mezarlıklarına akın etti. Arefe günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur'an-ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlı vatandaşlar, adeta kabristanlarda adım atacak yer bırakmadılar.

Mezarlıklara giden yolların elverişsiz olması ise yollarda tıkanmalara neden oldu. Trafik ekiplerince trafik akışı sağlanmaması nedeniyle yollarda oluşan araç izdihamından dolayı trafik zaman zaman tıkandı. Mezarlık ziyaretleri için gelen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttığı görüldü.

Yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygularını paylaşarak, yakınlarının bayramını kutlayıp, kendilerine dualarda bulunduklarını belirttiler.

Batman'da PKK'nin 1993 yılında katlettiği 15 yaşındaki oğlu Selim Rüzgar'ı ziyarete geldiğini ifade eden baba A.Aziz Rüzgar, "Her perşembe günü ve bayram arifesinde oğlumun ziyaretine geliyoruz. Ona ve tüm şehit arkadaşlarına Fatiha okuyoruz. Tüm şehitlerin mezarını dolaşıyoruz. Onları asla unutmayacağız. Kalbimiz hep onlarladır." dedi.

Kardeşi ve torunuyla birlikte annelerinin ziyaretine geldiklerini belirten A.Kerim Kaya, "Bayram dolayısıyla kardeşim ve torunumla birlikte annemin mezarına geldik. Torunum ona Yasin okuyor. Annemin bayramını kutladık." diye konuştu.

Hastalığından dolayı her perşembe günü babasının türbesine gelememenin üzüntüsünü yaşadığını aktaran Şükrü Temiz, "Babam vefat ettiğinde işçi olmama rağmen her perşembe günü mezarına gelirdim. Şimdi senede bir ya ramazanda ya da bayramda onu ziyarete gelebiliyorum. Bende ihtiyarladım. Babam ve annem burada yatıyor, geldiğimde her ikisine de Yasin okuyup gidiyorum." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir