• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
Başıboş sokak köpekleri toplatılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinde Cadde ve sokaklarda bulunan sahipsiz başıboş, uyuz ve hasta 120 köpek belediye ekipleri tarafından toplatılmaya başlandı.

İlçe merkezinde başta ana caddeler olmak üzere birçok sokakta başıboş dolaşan sokak köpekleri Kızıltepe Belediyesi Zabıta ve temizlik işleri personelleri tarafından toplanarak Mardin merkezde bulunan Büyükşehir Belediye Hayvan barınağına teslim edildi.

Kızıltepe Belediyesi tarafından yaklaşık 10 gün önce başlatılan çalışma kapsamında çarşı merkeziyle beraber vatandaşın yoğun olduğu cadde ve sokaklar da dolaşan sahipsiz başıboş, uyuz ve hasta sokak köpekleri zabıta ekipleri tarafından toplanan 120 sokak köpeğinin Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslim edildiği ve uygulamanın vatandaşın bayram alış-verişini huzur ve güven içinde yapabilmesi amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Çarşı esnafı ve vatandaşların şikayet konusu olan başıboş köpekler nedeniyle çocuklarını tek başlarına sokağa gönderemediklerinden şikayetçi olan vatandaşlar bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Kızıltepe Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir