• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Gaziantep otogarında beklenen bayram yoğunluğu yaşanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bu yıl beklenen bayram yoğunluğu yaşanmadı. Her yıl ek seferlerin yapıldığı, birçok yolcunun bilet bulamadığı, otobüs gişelerinde istenilen gün ve saatte bilet bulmanın mümkün olduğu görüldü.

Her yıl ek seferlerin düzenlendiği Gaziantep otobüs terminalinde bu yıl yolcu sayısı beklenenin altında olunca, otogarda sakinlik olduğu gözlendi. Firma yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda her hangi bir yoğunluk yaşanmadığını, bayram öncesi aşırı sakin geçtiğini belirterek, otobüslerin boş gittiğini ve zararda olduklarını vurguladı.

Bayram tatilinin kısa olmasından kaynaklanan bir sakinlik olduğunu belirten Bektaş Basaroğlu, her yıl ek seferler düzenlendiklerini, ancak bu sene yolcu sayısı beklenenin altında olunca, bir hareketliliğin olmadığını söyledi.

Daha çok batı illerinden doğu illerine bir yoğunluk olduğundan dolayı Gaziantep'te yolcu sayısında her hangi bir yoğunluk yaşanmadığını belirten Basaroğlu, "Sadece batı illerinden dönüşler var. İstanbul, İzmir, Ankara'dan ve diğer illerden Gaziantep'e gelenler var. Gaziantep'ten henüz gidişler başlamadı. Biz bayram sonrasını bekliyoruz. Bu gelen yolcuların tekrar geri döneceğini görüyoruz. Gaziantep'te o hareketlilik yok. Yani televizyonda gösterilen İstanbul, Ankara otogarındaki hareketlilik Gaziantep'te yok." dedi.

Havayollarına sağlanan imkanların kendilerine sağlanmadığını savunan Basaroğlu, "Her bayram öncesi böyledir. Yolcular, önce gelirler. Bayramdan sonrada dönüşler başlar. İşlerde de tabi düşüşler oluyor. Uçakların rekabet edercesine ucuz fiyata yolcu taşımaları ve herkesin özel otomobillere sahip olması işlerde o eski tatlı işler kalmadı. Onun için dönüşler daha yoğun oluyor. Son 5 yıldan beri zaten fiyatlar gayet normal ve zam yapmadık. Şuanda zaten Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği fiyatların altındadır. Uçaklara sağlanan ÖTV, indirim ve akaryakıt imkanları otobüslere sağlansa fiyatlara yansır." ifadelerini kullandı.

Bu yıl beklenen bayram yoğunluğunun yaşanmadığını belirten Alper Haburlu ise, "Önceki dönemlere göre bir hareketlilik yoktur. Zaten bundan önceki son dört sene Suriyelilerin oluşturduğu hareketliliği vardı. Suriyelilerin sürekli hareketli halde olmasından dolayı otogardaki hareketlilik de Suriyelilerin sağladığı bir hareketlilikti. Şimdi de savaş kısmen sınır bölgelerinde azaldığı için gidenlerde eşyaları ile birlikte gidiyor. Dönüşlerinde o kadar kalabalık olacağını zannetmiyorum. Otobüsçülük sektörü zaten havayolları ile rekabet edemiyor. Vatandaşlar ancak otobüsleri uçaklarda yer bulmadığı zaman tercih ediyor. Buda bize olumsuz yansıyor. Bir hareketlilik yoktur. Şu anda Suriyeliler için Hatay ve Şanlıurfa civarında giriş ve çıkışlar oluyor. Hareketlilik de tamamen bu bölgelere yoğunlaşmış bir şekilde devam ediyor." şeklinde konuştu.

Batı illerinden gelen otobüslerinin ek seferler yaptığını, ancak Gaziantep'ten her hangi bir yoğunluğun olmadığını ifade eden Mehmet Buruk ise, bu durumun bayram tatilinin kısa olmasından kaynaklanan bir sakinlik olduğunu belirtti.

Buruk, "Şu anda batı illerinden gelişlerdeki tüm seferler doludur. Ek servisler çıkartılmaktadır. Yalnız Gaziantep otogarında ise her hangi bir hareketlilik, yoğunluk yoktur. Zaten her hangi bir yoğunlukta beklemiyoruz. Artık bayramdan sonra İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelişler dolu olduğu için bayram dönüşü bir yoğunluk bekliyoruz. Gaziantep otogarında bir yoğunluk söz konusu değildir. Yolcularımız rahat olsunlar şuan yer bulmada her hangi bir sıkıntı yoktur. Normalde geçen yıllarda 9 günlük tatil olduğundan dolayı vatandaşlar şehir dışına çıkıyorlardı. Fakat bu yıl tatil 4 gün olduğu için kimse fazla yerinden oynamak istemedi. Bundan dolayı da bu sene beklediğimiz yoğunluk olmadı." diye konuştu.

Öte yandan, otogarda polisin yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülürken, otogar girişinde araçlar ile vatandaşlar aranarak otogara alındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir