• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Kayseri`de 243 Köy ile Bağlantı Kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, Kayseri’de dün geceden itibaren etkisini artırdı. Vatandaşlar sabaha beyaz bir örtüyle uyandı. Kent merkezinde 20 santimi bulan kar kalınlığı Erciyes Kayak Merkezi’nde ise 3,5 metreye yaklaştı. Kar, özellikle ulaşımı vurdu. 243 köy yolu ulaşıma kapanırken şehirlerarası yollarda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Zaman zaman tipi nedeniyle kapanan yollar ise ekipler tarafından açılıyor.

Kent merkezinde de araçlar beyaz örtü üstünde gitmekte zorlanıyor. Zincir takmayan ya da kış lastiği bulunmayan araçlar patinaj yaparken, çevredekilerin ittirmesiyle hareket edebildi. Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyesi ekipleri de karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Öncelik ana arterlerin temizlenmesine veriliyor. Ayrıca cenaze yoğunluğu yaşanan camilerin avluları da işçiler tarafından erken saatlerde temizlendi. Kent merkezinde iş makineleri yardımıyla toplanan kar kütleleri ise kamyonlarla kent dışına taşınıyor.
 
Bu arada meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışının pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Yarın hava sıcaklığının ise en düşük eksi 9 en yüksek eksi 3 derece olması tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir