• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ ÖZEL - ABD başkanı Donald Trump, Katar'ı terörizmin "üst düzey sponsoru" olarak nitelemişti. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu ülkeler Katar'la ekonomik ve diplomatik ilişkilerini kesmişti. Fakat bu 10-15 gün içinde ne olduysa! Ani bir manevra değişikliği ile Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin “aile içi bir mesele” olduğunu açıkladı. 

GEREKİRSE KOLAYLAŞTIRICI KATKI BİLE YAPABİLİRLERMİŞ! (NE KADAR İYİ İNSANLAR…)
Spicer, Beyaz Saray'da kameralara kapalı gerçekleştirilen basın brifinginde, Körfez'de yaşanan krizde gelinen noktaya ilişkin soruları yanıtladı. Sorunun ilgili ülkeler arasındaki bir kriz olduğunu ve yine onların çabasıyla çözülmesi gerektiğini anlatan Spicer, "Bu meselenin tarafı olan 4 ülke var, bunun bir aile meselesi olduğuna inanıyoruz ve bunu onlar çözmeliler. Eğer biz bu sürece kolaylaştırıcı bir katkı yapabiliyorsak öyle olsun. Ancak bu konu, onların çözmesi gereken bir meseledir" değerlendirmesi yaptı.

13 MİLYAR YEDİRİRSEN AİLENİN AFACAN ÇOCUĞU OLUVERİRSİN
Geçen hafta Katar Savunma Bakanlığı ABD ile 12 milyar dolar karşılığında 72 adet F-15 tipi savaş uçağı alımı konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Yetmemiş iki gün öncede, Katar Havayolları'nın American Airlines`e ait yüzde 808 milyon dolar değerindeki %10`luk hisseye talip olduğu açıklamıştı. Toplamda ne etti! Siz yemek masraflarını da ekleyin, Katar`ın şimdilik ABD`ye giden parası yaklaşık 13 milyar dolar. Eh bunu kim yese, kim verse aileden sayılmaz mı? Düne kadar terörün üst düzey sponsoru iken aniden ailenin afacan çocuğu oluvermek böyle bir şey işte. Dostlar bunlar sihir yapıyor. Ama Musa`nın asası her çağda yılan yutar, sihir yutar, Firavun devirir. Allah`ın izniyle…