• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
İstanbul Valiliği "sapkın yürüyüş"e izin vermeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin düzenlemek istediği "sapkın yürüyüş" ile ilgili bir açıklama yaparak yürü yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBTİ üyeleri tarafından yarın Taksim Meydanı'nda bir yürüyüşe çağrı yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Söz konusu yürüyüş için çağrı yapılan Taksim Meydanı ve çevresinin Valilikçe ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmadığı hatırlatılan açıklamada, "Ayrıca Valiliğimize 2911 sayılı kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun bir başvuru yapılmamıştır. Bu arada yine sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir." denildi.

Açıklamada, "Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Halkın bu tür çağrılara itibar etmemeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara  riayet ederek yardımcı olmalarının önem arz ettiği kaydedildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir