• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-1 Mart 2012 Perşembe Gaziantep yerel basınında öne çıkan haber özetleri şöyle;
Ayıntab Gazetesi: Coniler Malatya`da
ABD Avrupa ordusu ve yedinci ordu komutanı Korgeneral Mark Hertling, Türkiye`de bulunan radar savunma üssüne asker yerleştirmeye başladıklarını açıkladı. Böylece ilk kez resmi bir ağızdan kalkanın faaliyete geçtiğini de teyit etmiş oldu.
Hakimiyet Gazetesi: 850 Kişi Zehirlendi
Gaziantep`te gece saatlerinde etkili olan lodos nedeniyle 150`si çocuk yaklaşık 850 kişi sobadan zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenenlerin hastanelere akın etmesi nedeniyle oksijen tüpü sıkıntısı yaşandı ve hastanelere kamyonlarla oksijen tüpleri getirildi.
"Kent ve Ülke Ekonomisi İçin Önemli Bir Gelişme"
Türk Hava Yolları (THY), Gaziantep`ten Erbil`e haftanın 3 günü sefer gerçekleştirecek. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Aslan, "Uçak seferleri ticari ilişkileri olumlu yönde etkileyecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Telgraf Gazetesi: Ağır Reçete
Gaziantep`te 2011 yılında sosyal güvencesi olan vatandaşların sağlık kuruluşları aracılığıyla bir yılda 6 milyon 830 adet reçete yazdırdığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu reçeteler için eczanelere 318 milyon 433 bin TL ödedi.
Güneş Gazetesi: Serveti Eridi
Forbes Dergisi, Türkiye`nin en zengin 100 işadamını açıkladı. `En Zengin 100 Türk` listesi, bu yıl krizin izlerini taşıdı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukloğlu da, serveti eriyen ve listeye giremeyen patronlar arasında...
Olay Gazetesi: Reddettiler
Gaziantep`te 17 yaşındaki bir genç kız 3. çocuğunu tuvalette doğurarak burada ölüme terk edildiği iddiasıyla gözaltına alındı. Aile ise hastanenin ilgisizliğinden dolayı doğumun tuvalette meydana geldiğini ileri sürürken hastane yetkilileri bu iddiaları yalanladı.
(Şefik Mert-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir