• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
"Ortadoğu coğrafyasındaki insanlık dramları Türkiye`ye yansıdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir dizi ziyaretler için geldiği memleketi Batman'da amatör spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcularla iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kamu kurum müdürleri amatör spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcular ve aileleri katıldı.

Düzenlenen iftar programında Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından okunan ezandan sonra İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından oruçlar açıldı. İftar yemeği ardından Batman Valisi Ahmet Deniz selamlama konuşma yaptı.

Yapılan selamlaşma konuşmasının ardından halka hitap eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  "Sporcu sayısında ilerleme var. 2002-2016 döneminde Türkiye'de gerek tesisleşmede gerekse spor alanlarında çok hızlı bir ilerleme var. Spor demek, huzur demek, sağlık demek, kardeşlik, birlik, beraberlik demek, takım ruhu demek. Spor o açıdan son derece önemli. Türkiye son bir 2 yıldır zor bir dönemden geçti. Geçen seneki hain darbe girişimi, yanı başımızda Ortadoğu coğrafyasındaki insanlık dramları bütün bu sıkıntılar ister istemez Türkiye'ye yansıdı. Türkiye bu zorlu dönemi büyük bir başarıyla atlattı. Büyük bir direnç gösterdi. En kötüsü Türkiye'nin gerisinde kaldı. Türkiye bugün Allah'ın izniyle ekonomide ve diğer alanlarda tekrar yükseliş durumuna geçmiş durumda." şeklinde konuştu.

"Milli gelirine oranla dünyada en fazla yardım yapan ülke Türkiye'dir"

Ortadoğu'da yaşanan olaylara ve darbe girişimine rağmen Türkiye'nin ekonomisinin iyi olduğunu söyleyen Şimşek, "Bütün bu Ortadoğu'daki sıkıntıya rağmen, darbe girişimine rağmen, teröre rağmen Türkiye ekonomisi güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. 2017 yılı inşallah çok daha iyi olacak. Türkiye bu zor coğrafyada mazlumların yanında durmaya devam etti. Bugün milli gelirine oranla dünyada en fazla yardım yapan ülke Türkiye'dir. Miktar olarak da Amerika'dan sonra en fazla insani yardım yapan ülkedir. Türkiye bu anlamda yine büyük bir başarı hikayesi ve insanlığa ders veren bir yaklaşım içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Şimşek, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bugün 3 milyonun üzerinde Suriyeli, Iraklı kardeşimize Türkiye içinde bakıyoruz. Yarım milyonuna da Suriye içinde bakıyoruz. Türkiye nerede olursa olsun, hangi inanç gurubunda olursa olsun, bütün felaketlere karşı duyarsız kalmıyor, yardım elini uzatıyor. Türkiye imkanlarını içeride milleti için kullanırken yine dışarıdaki insanlık dramlarına kayıtsız kalmıyor. O açıdan da ülkesiyle, milletiyle gurur duyuyor."

"Ülkemizde bütün farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz"

Ortadoğu'da, Türkiye'de ve hiçbir yerde çatışmaların olmamasını istediklerini belirten şimşek, "Türkiye ayrıca terörle mücadelede çok güçlü bir başarı sağladı. Gönül ister ki Ortadoğu'da, Türkiye'de hiç bir yerde çatışma olmasın, olmaması içinde elimizde geleni yaptık. Ama maalesef eğer dert hak, hukuk, adalet, demokrasi değilse yapacak bir şey kalmıyor. Ülkemizde bütün farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Türkiye'de birçok etnik ve inanç gurubu huzur içerisinde, bir, beraber ve kardeş olarak yaşama özlemi içerisinde. Bununda başarılı olması içinde hükümet olarak gerekeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yapacak çok işlerimiz var. İş aş üretmemiz gerekiyor. Gençlerimizde inşallah daha iyi fırsatlar sunacağız. Bir tek şart var o da Batman'ımızda huzuru korumamız lazım. Kardeşliğimizi, birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz güçlendirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylardan olmasaydı Batman'ın batı illerini geride bırakacağını söyleyen Şimşek, son olarak şunları aktardı: "Terör tehdidi olamasa Batman çoktan Türkiye'nin batısındaki gelişmiş illeri geride bırakacaktı. Batman'ın başarısı için buradaki ekiple birlikte bizde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Belki bugün Gaziantep Milletvekiliyim ama Batman'ın kalkınması ve gelişmesi için, sorunların çözümü için bizde bir nefer olarak elimizden geldikçe çalışmaya, mücadele etmeye ve başarmaya devam edeceğiz. Daha büyük başarılar hepimize nasip olur. Bu organizede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun."

Şimşek, Batmanlıların Ramazan Bayramını da tebrik etti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir