• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Terzilerin yoğun bayram mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı-pazarda yaşanan hareketlilik terzilerinde işlerinin açılmasını sağladı.

Yaklaşık 20 yıldır terzilik yapan söyleyen Ömer Bayrak, 18 saatlik çalışmayla vatandaşların terzi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Bayrak, "Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşlar alışverişlere akın ediyor. Aldıkları elbiseleri tamir ettirmek için bizlere getiriyorlar. Bizlerde dükkânlarımızı saat 08.00'de açıyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için gece 02.00'ye kadar dükkanımızı açık tutarak yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Mesleğimizde en önemli misyonumuz insana saygı, dürüstlük, emeğe saygı ve mesleğimize saygıdır. 20 yıldır bu meslekle geçimimi sağladım. Hâlen de sağlamaktayım. İşlerimiz çok şükür iyi gidiyor. Bizim için terzilik mesleği hep var oldu var, olacaktır" diye konuştu.

Çeyrek asırdır terzi olduğunu söyleyen Hikmet Erkan, '' 28 yıldır, 6 yaşından beri bu işi severek yapıyorum.  Bayramın yaklaşmasıyla elbise tamiri için müşteriler sık sık geliyor.  Bizde müşterilerimizin işini yetiştirmek ve mağdur etmemek için dükkanı sabah 07.30'da açarak, sahura kadar çalışıyoruz. Allah'a şükür işerimiz iyi. Mübarek Ramazan ayının ümmetin birliğine vesile olmasını, herkesin bayramını şimdiden kutlar ve hayırlara vesile olmasını dilerim'' ifadelerini kullandı.

(Ahmet Uçar - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir