• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Rahmetten Bayrama…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan-ı Şerifi uğurlarken; evine konuk almış bir ev sahibi ruh halini yaşamaktayız şu günlerde... Endişeyle ' acaba memnun kaldı mı? ' , 'kusurlarımız var mıydı?' soruları arasında bocalayıp duruyoruz..

Dinlenmiş ruhlarımız, teskin olmuş kalplerimiz ve terbiye edilmiş nefislerimizle bir daha bekliyoruz aziz misafirimizi. Onun yaşatmış olduğu haleti ruhiyeyi tekrar yaşamak istiyoruz.. Vahdetin tadına varmak istiyoruz yudum yudum… Emre amade olmayı istiyoruz her daim.. Mideyi sakındırdığımız gibi bütün uzuvları sakındırmak istiyoruz... Misafirimizden aldığımız dersleri onsuz yaşayacağımız On bir aya yaymak istiyoruz...

Geride bıraktığımız 27, 28 veya 29 günlerin tek tek muhasebesini yaparken kusurlarımızın olduğunu görüyoruz. Buna rağmen takdim ettiğimiz ibadetlerin makbul, dualarımıza icabet olunmasını diliyoruz. Ümit ve endişe arasında. Âmâ umutlu ve mutlu..

Ayların sultanına elveda derken; kalplerimizin mahzun mahzun atışlarıyla, arefe merdivenini tırmanıp bayram sevincini yaşamaya başladık.

Adeta Rahman hatırına ağırladığımız bu misafirin ecrini alır gibi karşılıyoruz bayramımızı..

Bir tebessüm bürüyor yüzlerimizi. Yaşadıklarımıza, yaşayamadıklarımıza, acılarımıza rağmen..

Ümmetin parçalanmışlığına, mazlum haline rağmen..

Bu halleri sırtlanmış ağır ağır ilerlemekte nazlı misafir... Bütün gördüklerini bütün duyduklarını Rahmana sunmak, O'na anlatmak üzere..

Bir daha ki gelişiyle parçalarımızın birleştiğine şahitlik etmesini diliyoruz Kıymetlimizin..

Ağlayan mazlumların güldüğüne, öz yurdunda gariplerin sevincine...

Kelepçe ve prangaları parçalayıp ümmetin Yusuflarıyla karşılamak istiyoruz bir sonraki bayramımızı..

Dua ile. .

Tuba SAVRAN 

Bu haberler de ilginizi çekebilir