• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...
Erdoğan`dan CHP`nin "mal varlığı" iddialarına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramankazan ilçesi Ahi Köyü'nde 49 mahalleden gelen çiftçiler ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi. Eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik ettiği iftar yemeğinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

"Tarım Ve Hayvancılığı Sıkı Tutmazsak, Kriz Dönemlerinde Onurumuzu Muhafaza Edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın insanlığın en eski ve önemi asla azalmayacak uğraş alanı olduğunu belirterek, tarihin tarımın ilk merkezi olarak Şanlıurfa'nın Harran ilçesini gösterdiğini ve burada yarın iftar programına katılacağını dile getirdi.

İnsanların dünya üzerinde yaşadığı sürece gıda ihtiyacının devam edeceğini ve dolayısıyla çiftçiliğin hep var olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca Türklerin iki temel mesleğini bulunduğunu, bunlardan birisinin askerlik, diğerinin ise tarım ve hayvancılık olduğunu vurguladı.

"Biz asker bir milletiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda yaşanan gelişmelerin bu iki alanın çok sıkı tutulmasının şart olduğunu gösterdiğini belirterek, "Askerliği sıkı tutmazsak vatanımızı koruyamayız. Tarım ve hayvancılığı sıkı tutmazsak da özellikle kriz dönemlerinde onurumuzu muhafaza edemeyiz. Sanayi elbette önemlidir, teknoloji elbette önemlidir. Mimari, sanat, spor, enerji, hepsi elbette önemlidir. Ama kendinizi güvende ve tok hissetmiyorsanız hiçbiri işe yaramaz. Kalkınma programlarımızı, büyüme stratejilerimizi bu anlayışla hazırlamak ve hayata geçirmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

"Savunma alanında, her şeyi millî olarak yapmadan bize huzurlu bir uyku yok"

Türkiye'de son 15 yılda savunma sanayine verilen önemle askerî alanda adeta çağ atladığını, yüzde 80'leri bulan dışa bağımlılığın yüzde 40 seviyelerine düştüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışa bağımlılıkta yaşanan düşüşe rağmen kat edilmesi gereken çok yolun bulunduğunun altını çizdi.

Uçaktan gemiye, uydudan füzeye, tüfekten tanka, radardan yazılıma kadar her şeyin millî olarak yapılmadan huzurlu bir uyku uyumanın var olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde tarım alanında da tarladan sofraya kadar tüm aşamalarıyla en ileri seviyeye çıkarmadan güvende hissedilemeyeceğini söyledi.

Son 15 yılda tarım ve hayvancılığa verilen desteği anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa'da ilk sıraya yükseldiğini belirtti.

Arazi toplulaştırma, gübre ve yemde KDV'yi sıfırlama, kredi kolaylığı gibi çalışmalarla çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmelerine imkân sağladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, arazi toplulaştırmanın önemine vurgu yaparak, Kahramankazanlı çiftçilerden arazi toplulaştırmanın sözünü aldı. Arazi toplulaştırma ile birlikte bereketinde beraberinde geleceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bereketli toprakların daha da bereketli olacağını söyledi.

"Bereket, toprağı bilinçli ekip biçmekle olur"

Hedeflerinin, 780 bin kilometrekare vatan toprağının tarıma uygun olan 230 bin metrekaresinin her karşını değerlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bereket demek, çok su kullanmak, çok gübre dökmek, çok ilaç serpmek değildir. Bereket, toprağı bilinçli ekip biçmekle olur. Her şey gibi toprak da orta yolu sever. İhtiyaçlarının kararında karşılanmasını sever. Bunun için millî tarım projesiyle çok önemli bir adım atıyoruz. Tarımda üretim planlaması yaparak, etkili destekler vererek, sağlıklı gıda kullanarak, özellikle bunu kullanmak için de sağlıklı gıda üretmemiz lazım, bunu yaparak, rekabet gücümüzü yükselterek, çiftçimizin refahını artırarak inşallah yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz." şeklinde konuştu.

"Örtülü darbe girişimi, FETÖ denilen örgüt başının lafıdır"

Bazı gafillerin ülkenin üzerinde oynanan oyunların farkında olmadığını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı hainler ise, bu oyunlara bilerek ve isteyerek destek veriyor. Bazı muhterisler de farkında olmadan düşmanlarımızın değirmenine su taşıyor. Ama hamdolsun milletimiz her şeyi görüyor, biliyor, iradesini de ona göre ortaya koyuyor. Özellikle son üç yıldır adeta kesintisiz bir şekilde süren bu saldırılara karşı milletimizle omuz omuza tarihî bir mücadele verdik. Kirli senaryoların ardı arkası kesilmiyor. Bir gün milletimizin teslim olacağını sananlara anlaşılan o ki 15 Temmuz'da verdiğimiz ders yeterli gelmemiş. Birileri yolda yürüyor şimdi, İstanbul'a yürüyeceklermiş. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Benim milletim, benim vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanı'nda F16'ların altında dururken, helikopterlerin bütün o saldırılarına karşı dururken sen neredeydin? Oraya geliyorsun, saat 23.15 ve 'darbe oldu' diyorlar. Beyefendi oradan hemen bir resmî araca bindiriliyor ve oradan Bakırköy Belediye Başkanı'na gidiyor. Belediyenin misafiri oluyor. Açıklamalarına bakın, çok enteresandır. Ne diyor? 'Oteller kapalıydı, onun için Belediye Başkanımıza misafir oldum' diyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Ve utanmadan, sıkılmadan şimdi de bu darbeye bir kılıf uyduruyor. 'Örtülü darbe girişimi' diyor. Kimin lafı bu? Pensilvanya'daki o FETÖ denilen örgüt başının tabiri, onu aynen kullanıyor." diye belirtti.

"İspatlayamazsanız namustan yoksunsunuz"

CHP Grup Başkanvekilinin Özgür Özel'in açıklamalarına sert tepki gösteren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çıkmış mesela bana kendisinin grup başkanvekili midir ne karın ağrısı... 3.5 milyar dolar benim mal varlığım varmış! Şimdi bunu söylüyor. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyor genel başkan denilen bu kişi, o da 'namusluyum ben' diyor. Sen bunu bugüne kadar çok söyledin. Biz sana bu dediklerinin böyle olmadığını da mahkeme kararlarıyla, her şeyle çok ispat ettik. Şimdi bak Kahramankazan'dan sesleniyorum, ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir malımız, böyle bir varlığımız olmuş olsaydı Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi. Eğer bu ülkede bu hizmetler yapılmışsa ta Ahi Köyü'ne bu asfaltlar gelebiliyorsa, bunlar o yolsuzluklarla gelmediler. O yolsuzluklar yapılmadığı için geldiler. Ey Kılıçdaroğlu, 260 bin derslik 15 senede yapıldı bu ülkede. Üniversitelerimizin sayısı eğer bugün 74, 75'ten 184'e çıktıysa bizim bu kılı kırk yararak attığımız adımlarla yapıldı. 25 havalimanı 55'e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu."

Bununla kalmadıklarını ve artık Türkiye'de hastanenin olmadığı ilin kalmadığını ve neredeyse büyük ilçelerin hepsinde hastane bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de şehir hastanelerine başladıklarını, Yozgat, Isparta, Mersin ve Balıkesir'de bitirdiklerini belirterek, Ankara'da ise 2 şehir hastanesi yapımının hızla devam ettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hastanelerin dünyada örnek ve muhteşem hastaneler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, bakın otoyol demiyorum bölünmüş yol, biz şu 15 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık" dedi.

"Asya'yı Avrupa'ya denizin altından bağladık"

"Eline diline dursun, bu yollardan gidip geliyorsun, görmüyor musun?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu havaalanlarından uçuyorsun, gidip geliyorsun, görmüyor musun? Şu anda THY dünyanın ilk 7'si içerisinde. Buralara durup dururken gelmedik. Öyle kasasında 3 milyar dolar malı olacak, parası olacak ve bu yatırımlarda yapılacak. Böyle şey olur mu? Bitmedi. İstanbul'da Marmaray'ı yaptık. Ecdadımızın eski eskiz çalışmalarını yaptığını, biz hayata geçirdik. Denizin altından Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Dedik ki yetmez. Oradan raylı sistem geçiyor. Bir de otomobillerin geçmesi lazım. Asya'yı Avrupa'ya yine denizin altından, yine bir tünelle bağladık. Dedik ki bu da yetmez. Tuttuk, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. 4 gidiş, 4 geliş. Dünyanın ilkleri arasında. Şimdi bu köprüden bir de demiryolunu yapıyoruz, bu köprünün üzerinde. Kılıçdaroğlu senin havsalan almaz bunları, havsalan. O ağzı olup konuşana da söyle de haddini bilsin, haddini bilsin. Müddei, hukukta tabirdir bu, kuraldır iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemiyorsa, o dönüp dolaşıp bumerang gibi onu vurur."

İzmir Otoyolu, Körfez'de Osmangazi Köprüsü'nü yaptıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda İstanbul-Bursa arasının 1 saat 15 dakikaya düştüğünü söyledi.

"Türkiye, enerjide dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtuldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerelerden nerelere geldik ve inşallah bittiği zaman İstanbul-İzmir arası 2 saat 45 dakikaya falan düşüyor. Biz çalışıyoruz. Bizim bu millete aşkımız var, bu millete sevdamız var. Yapacağımız çok iş var, bu ülkede. Bunların yapacağı iş de şu; iftira. Sürekli iftira atsınlar. İftira at, tutmazsa iz bırakır. Yaptıkları iş bu. Ama tutmayacak. Milletimiz bizim kim olduğumuzu gayet iyi biliyor. Onun için biz de daha çok çalışacağız, daha çok çalışıyoruz. İnşallah bölgemizdeki krizleri ülkemize taşımaya çalışanların heveslerini de kursaklarında bırakacağız. Enerjide attığımız adımlar da ortada. Çok ciddi adımlar atıyoruz ve Türkiye enerjide dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtuldu, kurtulmaya devam ediyor. Teröristleri yurt içindeki ve yurt dışındaki inlerinde bulup yok ederek, bu kirli oyunu da mutlaka bozacağız. Bak Tendürek'te vuruyoruz, Cudi'de vuruyoruz, Gabar'da vuruyoruz, Bestler Dereler'de vuruyoruz, vuracağız ve onlar silahları gömene kadar biz onları gömeceğiz. Aynı şekilde Kandil'e kadar uzanacağız, uzanıyoruz." diye konuştu.

2023 hedeflerini adım adım hayata geçirerek, büyük, güçlü, müreffeh Türkiye'yi azimle, kararlılıkla inşa etmeyi sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun için bir şeye ihtiyacımız var, Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İftar sofranızı bizlerle paylaştığınız için sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir