• DOLAR 32.484
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2475.165
  • ...
Hayırda Yarıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHSİN ŞENOL- DOĞRUHABER

Mazlumların umudu haline gelen Türkiye bu görevini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Küresel İnsani Yardım 2017 Raporu'na göre de dünyadaki, "En cömert ülke" konumuna gelen Türkiye, insani yardım kuruluşları aracılığıyla bu Ramazan ayında da milyonlara ulaşarak yüzlerini güldürdü. Bakara Sûresinin “Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Buna göre, hayırlı işlerde birbirinizle yarışa girin. Nerede olursanız olun, Allah sizi bir yere getirecek (toplayacak)tır. Hiç şüphesiz, Allah her şeye kadirdir.”  148. Ayetini kendine düstur edinen Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kızılay, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu, İmkan Der, Yardım Eli Derneği ve daha yüzlerce STK, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasındaki köprü görevini en iyi şekilde yerine getirerek milyonlarca insana yardım ulaştırdı.  

UMUT KERVANI İNSANİ YARDIM VAKFI

Özellikle Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğusunda yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayı yardımlarıyla binlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. 16 Afrika ülkesinde, 6 Asya ülkesinde ve 2 Balkan ülkesinde de mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatan Umut Kervanı geçtiğimiz iki yılda toplam 8 buçuk milyon TL`yi aşkın yardımda bulundu. Bu yıl Ramazan ayında 15.300 aileye gıda kolisi,  3.200 kişiyi giydirme, 2045 kişiye harçlık, 1.100 kişiye ayakkabı, 348 aileye kırmızı et, 70 aileye un vererek ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam etti. İçinde bulunduğumuz mübarek ay dolayısıyla iftar sofralarında da ihtiyaç sahiplerini unutmayan Umut Kervanı farklı farklı yerlerde binlerce kişiye iftar verdi.

KIZILAY

Bu yıl “Ramazan`ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla kampanya düzenleyen Kızılay, Türkiye`de 500 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımında bulundu. Ayrıca binlerce aileye zekât ve fitre dağıttı. Yurt dışında ise 3,5 milyona yakın ihtiyaç sahibine ulaşıldı. Birçok ülkede iftar sofraları kuruldu. Birçok şehrin meydanlarında iftar sofraları kuran Kızılay, konaklama tesislerinde kalan Suriyelileri de unutmadı, onlar için de iftar sofrası kurdu. Yurtdışında toplam 19 ülkede gıda malzemesi dağıtan Kızılay, Ortadoğu`dan Afrika`ya, Balkanlar`dan Asya`ya kadar geniş bir coğrafyada gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Ortadoğu`da Suriye, Gazze, Irak, Lübnan ve Kıbrıs`ta 200 bin ihtiyaç sahibine gıda kolisi dağıtıldı. Suriye`nin İdlib kentinde bulunan çadır kentlerde ise Ramazan boyunca iftar sofraları kuruldu. Somali`deki 3 milyon ihtiyaç sahibine gıda malzemesi ulaştıracak olan yardım gemisi gönderdi.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI

İHH insani Yardım Vakfı, Ramazan ayında iftar sofraları, kumanya ve gıda dağıtımları, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak toplamda yaklaşık 5 milyon kişiye ulaştırdı. Ramazan`da “Sizi Bekliyorlar” sloganı ile hareket eden İHH beş kıtada yardımlarda bulundu. Türkiye`de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olan İHH, yetim iftarları düzenlendi, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapıldı, bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftar sofraları kuruldu, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulundu. İHH, Ramazan ayında, dünyada 104 ülke ve bölgede, Türkiye`de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. 27 ülkedeki 130 bin kişi hayırseverlerin fitre, fidye ve zekât bağışlarından faydalandı. 85 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300 bin adet olarak 2 buçuk milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

CANSUYU DERNEĞİ

Önceki yıllarda yurtdışındaki yardım çalışmalarına ağırlık veren Cansuyu Derneği bu yıl Ramazan ayında Türkiye`deki mülteci sayısının artmasından dolayı yurtiçi yardımlarını arttırdı. Bu yıl ramazan ayında yurt içinde 50 bin aileye gıda kolisi yardımında bulunan dernek, yurt dışında ise 20 bin aileye gıda kolisi ulaştırarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Deniz Feneri, Ramazan öncesinde yurtiçi ve yurtdışında 50.000 aileye gıda kolisi dağıttı. Deniz Feneri Bayramlık Projesiyle yoksul ya da yetim çocukları da sevindirdi, onlara bayram günü arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşattı. Deniz Feneri bu Ramazan 10.000 ihtiyaç sahibine bayramlık giysi ulaştırırken 5.000 yetim çocuğa da bayram harçlığı ulaştırdı.  Ayrıca Türkiye ve dünyada 41 ülkede yetim iftarları düzenlendi. Suriyelileri de çalışmalarında unutmayan dernek, Suriye ve Türkiye'deki 10.000 Suriyeli aileye gıda dağıtımı yaptı.

İMKANDER

İMKANDER Ramazan ayı boyunca başta Suriye olmak üzere mazlum coğrafyalarda, Kafkasya'dan Afrika'ya kadar onlarca ülkede iftar sofraları kurdu. Çeşitli kardeş kuruluşlarla birlikte yapılan ortak organizasyonlar sonucu 100 binden fazla erzak ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıldı. Dernek, Zekât ve fitre dağıtımlarını özellikle işgal ve savaşın olduğu bölgelerde yoğunlaştırdı. Suriye'nin İdlib ve Cerablus-Azez bölgelerine her gün düzenli olarak içme suyu ulaştırıldı.

YARDIM ELİ DERNEĞİ

81 ilimizde ve 20 ülkede ramazan faaliyetleri kapsamında iftarlar, kumanyalar, kumanya kartları vererek yardımlarını ramazan ayında yoğun bir şekilde sürdüren Yardım Eli Derneği toplamda 50 bine yakın kumanya dağıtırken 43 bin yetimi de giydirdi. Ayrıca fitre ve fidyelerini bağışlayan hayırseverlerin yardımlarıyla 9 bin 500 aileye toplamda 1 milyon TL`nin üzerinde nakdi yardım yaptı. Yurt içi ve yurt dışında iftar yemekleri de veren Yardım Eli Derneği yüzbinlerce kişinin iftarını yapmasına vesile oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir