• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
"Kudüs günü emperyalizmle mücadele günüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Ramazan ayının son cumasının Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını belirten Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Feyzi Aydın, Dünya Kudüs Günü'nün sadece mazlum bir millete yönelik desteğin göstergesi olmadığını aynı zamanda küresel emperyalizmle mücadele anlamına geldiğini ifade etti.

"Filistin'i savunmak ümmeti savunmaktır"

Mesajında tüm Müslümanları Kudüs Günü etkinliklerine katılmaya çağıran Aydın, "Kudüs gününü anmak, sadece ev ve barklarından edilen mazlum bir halkın müdafaa edilmesi değil. Bugün Filistin'i savunmak gerçekte Filistin meselesinden çok daha önemli ve yaygın bir gerçeğin savunulmasıdır. Bugün Siyonist İsrail rejimi ile mücadele, emperyalizm ve sulta düzenle mücadele anlamına geliyor. Filistin'i savunmak ümmeti savunmaktır." dedi.

"Kudüs davası ümmetin ana davası"

Kudüs davasının ümmetin ana davası olduğunu söyleyen Aydın, "Ümmeti uyandırıp birleştirecek, güçlendirecek dava, Kudüs davasıdır. Ümmet, Kudüs'ün kurtuluş davası etrafında birleşirse güç ve kudret sahibi olur. Vahdet ve kardeşlik sahibi olur. Evet, Kudüs davası, Filistin davası, tüm ümmetin ortak davasıdır. Bu dava hangi mezhepten ve milletten olursa olsun tüm Müslümanları bir araya getirecek, vahdet potası içinde eritecek bir davadır." açıklamasında bulundu.

"Tüm Müslümanları Kudüs davası etrafında birleşmeye çağırıyoruz"

Tüm Müslümanları Kudüs davası etrafında birleşmeye çağıran Aydın şunları kaydetti: "Siyonist İsrail'in elleri Ortadoğu'dan kesilmeden Müslümanlar için barış ve kurtuluş, vahdet ve kardeşlik söz konusu olamaz. Tüm dünya Müslümanları işgalci İsrail ve onun dostlarına karşı birleşmeli,  Kudüs ve Filistin davası etrafında kenetlenmeli,  Filistin cihadına sahip çıkmalıdırlar. Ey Müslümanlar; Kudüs davasını canlı tutalım, Kudüs davası etrafında birleşelim. Dostluk ve düşmanlıklarımız Kudüs davasına olan dostluk ve İsrail'le olan düşmanlığımız üzerinde şekillenmelidir. Buradan tekrar tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz; ümmetin kurtuluş ve vahdetini isteyen, Müslüman halkların özgürlüğünü isteyen tüm ülke ve cemaatlere çağrıda bulunuyoruz. Ümmetin en büyük düşmanı İsrail'dir. Acı ve perişanlığımızın arkasında işgalcisi İsrail'in ve arkasındaki şeytani güçlerin, Amerika ve diğer batılı ülkelerin topraklarımızı işgal edip talan etme emelleri yatıyor."(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir