• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
Çölyak hastalarına bayram pastası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından çölyak hastalarına için glutensiz bayram kurabiyesi ve pasta etkinliği düzenlendi.

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'nde çölyak hastaları için Ramazan Bayramı için glutensiz kuru pasta yapıldı. Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep'te kayıtlı olarak bin 500 çölyak hastasının bulunduğunu söyledi.

Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay yaptığı konuşmada, Ramazan ayının sonuna gelindiğini hatırlatarak, kentin bir takım gelenek ve göreneklerinin olduğunu ve özellikle yemek konusunda bunların ön plana çıktığını belirtti.

Ramazan Bayramında çölyak hastalarına glutensiz kuru pasta yapıp dağıtacaklarını belirten Tolay şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı dolayısıyla çölyak hastalarımız için glutensiz kuru pasta yapıyoruz. Yapacağımız bu pastaları Gaziantep'teki çölyak hastalarına dağıtacağız. Ayrıca yakın zamanda da İstasyon Meydanı'nda 'Bir başka kafe' adı ile bir kafe açıyoruz. Bu kafede tamamen glutensiz gıdalar üretilecek ve satılacak. İl çapında bin 500 çölyak hastasına açacağımız bu kafe ve Büyükşehir Belediyesine ait diğer kaferlerdeki stantlarla ulaşmayı hedefliyoruz." (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir