• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
"Demir yolu güzergâhı şehir dışına çıkarılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Av. Yusuf Tanrıseven, Batman'da şehir merkezinden geçen demir yollarının şehir dışına çıkarılması gerektiğini söyledi.

T. C. Devlet Demiryolları (TCDD) hatlarının şehir dışına çıkartılmasına ilişkin açıklama yapan Tanrıseven, bu demir yolunun hem ulaşım hem de görsel anlamda bir kirlilik oluşturduğunu belirtti.

Şehir merkezindeki çok sayıda hemzemin geçit nedeniyle birçok kazanın yaşandığını kaydeden Tanrıseven, "Geçmişte ilimizde demir yolu inşa edilirken kentin bu kadar büyüyüp gelişeceği tahmin edilemediğinden, bugün şehir merkezinde kalan ve kesiştiği pek çok yol nedeniyle trafiği engelleyen ve kazalara davetiye çıkaran bir hal almıştır. Bunların yanında kent estetiği açısından da görsel bir kirlilik oluşturmaktadır. Bu nedenle söz konusu demir yolu hattının şehir dışına çıkarılması bir zorunluluk halini almıştır." dedi.

Son olarak Tanrıseven, "Demir yolunun şehir dışına çıkarılması halinde burada geniş bulvarlar açılarak şehir trafiği rahatlatılabileceği gibi, bir kısmı hafif raylı sistem veya tramvay gibi ulaşım araçlarının kullanımına açılarak çevresinin yeşil alan olarak değerlendirilmesi de mümkündür. Böylece her geçen gün büyüyen ve gelişen kentimizin daha modern bir görünüme kavuşmasının önü açılacak, her geçen gün artan yol ihtiyacı ve trafik sorununa bir nebze olsun çözüm getirilerek kentimize nefes aldırılması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir