• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Gaziantep`te bayram hazırlıkları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda Ramazan Bayramı'nı geçirmeleri için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık ve turizm konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıkların sunulacağı hazırlıklar kapsamında, 4 günlük bayram tatili boyunca büyükşehir belediyesine ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek.

Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda Ramazan Bayramı dolayısıyla 24 saat anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunacak. Akraba veya yakınlarını ziyaret edecek vatandaşlara da Yasin'i Şerif hediye edilecek. Yaklaşık 10 bin adet çam ve gül fidanı da ücretsiz dağıtılacak.

Ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife gününde büyükşehir belediyesine bağlı otobüsler Balıklı Meydanı'nda 06.00 ve 19.00 saatleri arasında her yarım saatte Yeşilkent ve Asri mezarlıklarına ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

Öte yandan, Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler de dilenci, seyyar satıcı ve işportacılara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında da satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdılar.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildiler.

Ayrıca, vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları büyükşehir belediyesinin "ALO 153" hattını telefonla arayarak bildirebilecek. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir