• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Acil Dışında Hastalara Bakılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kötüleşen çalışma koşulları, yasa ve yönetmelik gibi düzenlemelerle yaratılan belirsizlik gibi nedenlerle Türk Tabibler Birliği 2 gün çalışmama kararı aldı..

İki tam gün boyunca hastanelerde, acil durumlar dışında hasta bakılmayacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, söz konusu eylemin gerekçesini şöyle açıklamıştı: `Giderek kötüleşen çalışma koşulları, yasa ve yönetmelik gibi düzenlemelerle yaratılan belirsizlik ortamı, yöneticilerin çalışanlara yönelik hürmetsiz ve halka hedef gösteren söylemi, hayata geçirilmesi planlanan yasa tasarıları,sağlıkortamının ticarileştirilmesi ve piyasalaştırılması.`

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "TTB`nin 19-20 Nisan`da yaptığı çağrı üzerine hekimler ve sağlık çalışanlarının Türkiye genelinde gideceği iş bırakma eyleminde, bir tek vatandaş bile mağdur olursa, TTB`yi savcılığa şikayet edeceğim. Sağlık hakkı vazgeçilmez bir haktır. Eylemde, acil hastalara bakılacak diyorlar ama şunu unutmamak lazım, sağlık işi beklemez. Aklıselimin galip geleceğini düşünüyorum" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir