• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Midyat`ta halk Kadir Gecesi`nde camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının yirmi yedi gecesine denk gelen, Kur'an-ı Kerim'de hakkında sure bulunan ve bin aydan daha hayırlı olarak Müslümanların kıymet verdiği Kadir Gecesi (Leyle-i Kadr), yatsı ezanının okunmasıyla yediden yetmişe kadın-erkek halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde düzenlenen programda, İlçe müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından cemaatle kıldırılan yatsı namazının ardından teravih namazı ve vitir namazı kıldırıldı. Ardından ilahi grubu tarafından ezgi ve ilahiler seslendirildi.

Teravih sonrası kısa bir vaaz veren Müftü Şafi Bilik, gecenin önemi ve faziletine binaen cemaate bilgiler sundu.

İLKHA'ya konuşan vatandaşlar Kadir gecesi ile ilgili duygularını paylaştılar.

Kadir gecesi programına iştirak eden HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Kadir Gecesi'nin İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Her Müslüman'ın Kuran'ı anlamak ve yaşamak için çaba sarf etmesi gerektiğini ifade ederek, "Öncelikle bu kutlu ve mübarek gecenin İslam âlemine hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğe vesile olmasını, Müslümanların uyanışına ve kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz. Evet Ramazan, Kur'an ayı. Ramazan'a değer veren Kur'an'dır. Kur'an'ı anlamak için öncelikle her bir Müslümanın özel bir programı olması lazım. Her bir Müslümanın, Kuran'ın mesajlarını sosyal ve toplumsal bazda kendilerini ilgilendiren konularda belli bir şuur sahibi olmaları için azami gayret göstermesi lazım. Ayrıca Resulullah (sav)'ın hayatını öğrenmeleri lazım. Çünkü Kur'an'ın en büyük müfessiri O'dur. Bu vesileyle bütün Müslümanların hem Kur'an'ı  ve  Resulullah'ın hayatını okuyup anlamaları ve anlatmaları gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Recep Akpınar ise,"Akşamınız ve kandil geceniz mübarek olsun. Allah hepinizin yolunu açık eylesin. Allah hepimizi muvaffak eylesin. Bu Kadir Gecesi'nde tek duam, Allah herkesi bağışlasın ve korusun. Allah bizi kaza ve beladan korusun." şeklinde duada bulundu.

Kadir Gecesi'nin dünyada akan Müslüman kanının durmasına vesile olması temennisinde bulunan Abdülmecit Sevimli ise şöyle konuştu:

"Bu gece çok değerli ve kıymetli bir gecedir. Hayırlı olsun. Dünyanın dört köşesinde akan Müslüman kanının durmasına vesile olsun. Bu gece yapılan dualarımız makbuldür. Tüm Müslümanların birlik ve kardeşliğini pekiştirsin. Kur'an ve sünnet etrafında birleştirsin. Tüm Müslüman devletleri gafletten uyandırsın ve kardeş kılsın. Irkçılık kaldırılsın. Çok şükür Müslümanlar kendine geldi biraz. Haksızlık ve zulüm yapılıyor. Ama dualarımızla inşallah ümmet ittifakı gerçekleşir. Müslümanlar ayaktadır ve duacıdır. Gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olsun bu gece. Zorda ve zindanda bulunan tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını, tekrar vahdeti sağlaması için dua ediyoruz."

Muhammed adlı çocuk ise, "Bugün Kadir Gecesi. Herkes buraya geldi. Teravih namazından sonra namazımızı kılıp Kur'an okuyacağız. Çünkü bu gece Kur'an indirilmiştir. Onun için hepimiz toplandık ve bu hayırlı gecede namazlarımızı kılıp Allah'a dua edeceğiz. Allah tüm dualarımız kabul eylesin." şeklinde konuştu.

Minik bir çocuğun Fatiha suresini okumaya çalışıp dua etmesi ise gecenin hatırlarda kalacak güzel bir anı oldu.

Çeşitli ikramların yapıldığı gecenin son saatlerinde Tesbih namazı kılınıp tan yeri ağarıncaya kadar cami cemaatinden kimisi Kur'an okudu, kimisi de ibadetle meşgul oldu. Sahur vaktinin girmesiyle evlerine giden Müslümanlar, geceyi ihya etmiş oldu. (Süleyman Tunç-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir