• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
"Suriyeli kardeşlerimiz dinlerini kaybetme ile karşı karşıya"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "On binlerce Suriyeli çocuğun Avrupa ülkelerinde akıbetleri bilinmiyor. Bu çocuklar ve Avrupa'ya sığınan diğer Suriyeliler Hıristiyanlaştırılmaya çalışılıyor. Hesabı iyi yapılmamış bir savaş sonucunda Suriyeli kardeşlerimiz hem insanlık onurlarını hem de dinlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldı." dedi.

Karlıova'nın Taşlıçay Köyü Taziye Evi'nde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in katılımıyla iftar programı düzenlendi.

Programa, köy sakinlerinin davetlisi olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şahin, konuşmasının başında Kadir Gecesi'nin önemine değindi.

Konuşmasının devamında, İslam coğrafyasında yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Şahin, "Bu coğrafyada adaletsizlikten dolayı sıkıntılar oluştu, bütün can yakıcı sorunlarımızın temelinde adaletsizlik var. Adil olup adalet tesis edilirse bu coğrafyada huzuru ve birliği tesis edersiniz. Bir yerde birlik varsa bilin ki orda adalet vardır. Adaletin olmadığı yerde birliği olması mümkün değil." dedi.

Batı'nın İslam ümmeti üzerinde oyunlar oynadığını, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini söyleyen Şahin,  Katar krizini hatırlattı.

Şahin, "Suudi'yle iş birliği halinde, Birleşik Arap Emirlikleriyle veya Mısır'la işbirliği halinde Müslümanlara sahip çıkan Katar'ı bile boğmaya çalışıyorlar. Bizler içimizde adaletin mücadelesini verirken bile Amerika'ya, İsrail'e, Rusya'ya yarayacak adımlar atmamamız lazım. Amerika'yla yol alan yine bir şekilde onların hışmına ve zulmüne uğrar. Bakın Saddam, Amerika'yla işbirliğine girdi; Kuveyt'i işgal etti. Daha sonra Amerika, Kuveyt'in yanında yer aldı ve Saddam'ın tepesine bindi. Bakın Suriye'de bunun hesabı iyi yapılmadı ve ülke, Batı'nın müdahalesine ve planlarına müsait hale getirildi. Suriyeli Müslüman kardeşlerimizden yüzlercesi katledildi, milyonlarca mülteci durumuna düştü. Suriyeliler halk olarak dilenci durumuna düştüler ve şehirleri yıkıldı. On binlerce Suriyeli çocuğun Avrupa ülkelerinde akıbetleri bilinmiyor. Bu çocuklar ve Avrupa'ya sığınan diğer Suriyeliler Hıristiyanlaştırılmaya çalışılıyor. Yani hesabı iyi yapılmamış bir savaş sonucunda Suriyeli kardeşlerimiz hem insanlık onurlarını hem de dinlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldı." ifadelerini kullandı.

"Bizler de bu ülkede adaletsizliği yaşadık ve halen de adaletsizlik var, adalet bekleyen kardeşlerimiz var." diyen Şahin, "Buna rağmen akıllıca hareket etmek zorundayız. Birlik halinde olmazsak inanın Batı bizimle oynamaya devam eder. İslam âlemi uyanırsa hem ülkesine sahip çıkar hem zenginliklerine sahip çıkar. İslam ümmeti olarak birlik, beraberliğe ve sevgiye ihtiyacımız var." diye belirtti.

İftar programına HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir