• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Gözaltına alınan PKK`li 3 büyük mağaranın yerini gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Pervari ilçesi Yazlıca (Herekol) Dağı kırsalında 12 Haziran'da bu yana devam eden operasyonların devam ettiği bildirildi.

Operasyonlar kapsamında geçtiğimiz günlerde PKK'li olduğu gerekçesiyle gözaltın alınan bir kişinin yer göstermesi üzerine PKK'nin kullandığı ve içerisinde yüklü miktarda malzemenin bulunduğu 3 büyük mağara tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Operasyonun 9'uncu gününde (17 Haziran 2017) tarihinde sağ olarak yakalanan PKK'linin yer göstermesi sonucunda; 3 büyük mağarada gıda ağırlıklı yaklaşık 18 ton malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

3 büyük mağarada yapılan aramada ele geçirilen mühimmat ve malzemeler şöyle;

"200 adet kullanılamaz dıurumda  (Bixi)  ve kanas mühimmatı, 2 adet el yapımı patlayıcı, bir adet savunma tipi el bombası, 62 adet büyük tüp, 8 adet Küçük tüp, 2 adet ortaboy Jeneratör, 5 adet akü, 3 adet tüplü ocak, 2 adet fırınlı ocak, 4 adet büyük tip delici matkap, bir adet ağaç kesme motoru, 3 adet keser, 2 adet DVD oynatıcı, bir adet LCD TV, 7 adet flash bellek, 25 adet Cd/DVD ve örgütsel içerikli doküman ile büyük bir miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi"

Ele geçirilen mühimmat ve yaşam malzemeleri olay yerinde imha edildiği bildirildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir