• DOLAR 32.56
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2435.424
  • ...
`Davalar 3 Ayda Karara Bağlanacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mövenpick Otel`de düzenlenen `Bab-ı Ali Toplantıları`na konuk alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye`nin adalet sisteminin özeleştirisini yaptı, adalet ve yargılama alanında yapılacak reformları anlattı. Ergin, konuşmasının siyasi değerlendirme bölümünde geçtiğimiz 10 yıl içerisinde sağlıktan eğitime, sosyal güvenlikten ulaşıma varana kadar pek çok alanda gelişmelere değindikten sonra en büyük ilerlemenin demokrasi alanında olduğunun altını çizdi.

Ergin, hukuk sisteminin dört ana probleminden örnekler vererek sözlerini sürdürdü. Ergin, hukuk sisteminin fiziki alt yapısından, mevzuat altyapısından, insan kaynaklarından ve ceza infaz kurumundan kaynaklanan problemlerden söz etti. Bunlardan fiziki altyapıya yönelik sorunların yeni yapılan adliye binaları ile büyük oranda çözüldüğüne değinen Bakan Ergin, diğer üç sebepten kaynaklanan sorunların çözümüne devam edildiğini belirtti.

Bakan Ergin, standartları düşük olan ceza infaz kurumlardan 205`inin kapatıldığını, bunların daha modern infaz yöntemlerinin kullanıldığı ve daha büyük sosyal imkanları olanlarla ikame edildiğini belirterek, yargı alanındaki reformu ve eylem planının yapıldığını sözlerine ekledi. Şuan planlanan orta ve uzun vadeli ölçeklerin önünde olunduğuna değinen Ergin, hedeflerin kalan kısmının da başarıyla tamamlanacağını söyledi.

Türkiye`deki yargının temel sorunlarından uzun süren yargılama süreleri olduğuna değinen Ergin, 2 yıla kadar tamamlanması hedeflenen planları sonucunda en uzun süren yüksek mahkemelerde görülen davaların en fazla 3 ay içinde karara bağlanmasının sağlanacağını ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir